• Plosnita de pat - Ciupituri si muscaturi

  Plosnita de pat - boli, infectii, iritatii, etc

 • Tot ce trebuie sa stii depre ciupiturile sau muscaturile plosnitei de pat - cimex lectularius - Bed bugs 

   

  In primul rand haideti sa vedem cum arata o ciupitura sau muscatura de plosnita si cum este ea descrisa :

  Muscaturile de plosnite de pat devin adesea in mod vizibil rosii si umflate. Mai multe muscaturi pot aparea intr-o linie sau grupate intr-o zona mica a corpului. Muscaturile tind sa dezvolte mancarime profunda. Acestea pot provoca o senzatie de arsura local.

 • Plosnita de pat - boli

  Specialistii au realizat mai multe studii de caz de-a lungul timpului pentru a analiza legatura dintre plosnite si diverse boli pe care acestea le pot raspandi. Concluzia medicala cea mai des acceptata este ca plosnitele transporta organisme de boala, dar nu s-a dovedit ca acestea transmit boli oamenilor. Conform anumitor surse, plosnitele de pat pot determina aparitia cazurilor de lepra, febra Q, leziuni si bruceloza - boala infectioasa ce se transmite de la animale la oameni. Totusi aceste cazuri sunt insuficient documentate si demonstrate. Chiar daca plosnitele nu determina boli severe, nu inseamna ca trebuie sa priviti relaxat o posibila infestare cu aceste insecte. Nu le permiteti sa va ia casa cu asalt si sa se hraneasca cu sangele dumneavoastra.

  Ceea ce stim clar este faptul ca ciupiturile de plosnite netratate in mod corespunzator - daca nu sunt mentinute curate si dezinfectate - pot duce la umflare si sangerare. In general astfel de infectii se pot dezvolta cu precadere la copii sau la batranii care au un sistem imunitar slab. De asemenea, persoanele care sunt imobilizate la pat sunt mai susceptibile de a dezvolta astfel de infectii.
  Au existat cazuri in care persoanele care au fost supuse la ciupiturile de plosnita in mod frecvent au experimentat reactii alergice si au avut nevoie de ingrijire medicala. Trebuie sa subliniem ca oamenii reactioneaza in mod diferit la ciupiturile de plosnita.

  Daca va intereseaza cum si de unde apare plosnita de saltea puteti citi articolul nostru dedicat  dand click aici:

  Infectii, iritatii, boli psihologice datorate muscaturilor de plosnite

  Riscul cel mai mare asociat cu ciupiturile de plosnita este ca aceste zone sa se infecteze, sa se irite si sa sangereze. Interesant este ca mai exista si o alta latura legata de bolile dezvoltate din cauza plosnitelor, iar aceasta se refera la bolile de la nivelul psihicului. O persoana care stie sau banuieste ca doarme in apropierea unor plosnite poate dezvolta stari de anxietate si stres. Astfel de preocupari duc la lipsa de somn sau somn insuficient de odihnitor. In plus, muscaturile sunt si o problema de estetica atunci cand o persoana observa ca are mai multe pete rosiatice pe piele (gat, umeri, abdomen).

  Ciupiturile de plosnite nu sunt vizibile imediat, ci dupa o zi sau doua, iar in anumite situatii oamenii pot dezvolta pustule proeminente a caror dimensiune se va reduce treptat in timp. Ciupiturile provoaca mancarimi sau aparitia unor vezicule inflamatorii la nivelul pielii.

  Daca va confruntati cu ciupituri de plosnite sau dezvoltati reactii cutanate trebuie sa consultati un medic in cel mai scurt timp. In cazul in care locuinta dumneavoastra este infestata cu plosnite, este imperios necesar sa apelati cat mai curand la un profesionist in dezinsectie si combaterea daunatorilor.

  Vreti sa scapati rapid si eficient de plosnite prin servicii de dezinsectie dedicate la costuri accesibile? Cititi mai multe dand click aici.

 • Cum scapi de plosnite - Ce metode de combatere exista

  Lupta cu plosnitele de pat este o ocupatie dificila si nu intotdeauna de succes pentru oameni. Plosnitele de pat sunt insecte mici, agile, care sunt obisnuite sa se ascunda in timpul zilei in cele mai indepartate colturi ale dormitorului, deci este dificil sa te intalnesti cu ele, nu doar sa te lupti. Cu toate acestea, lupta impotriva insectelor de pat acasa este inca necesara si nu fiecare [...]

  Citeste si

  Plosnita de pat - ciupituri si muscaturi

  Plosnita de pat - boli, infectii, iritatii, etcTot ce trebuie sa stii depre ciupiturile sau muscaturile plosnitei de pat - cimex lectularius - Bed bugs    In primul rand haideti sa vedem cum arata o ciupitura sau muscatura de plosnita si cum este ea descrisa : Muscaturile de plosnite de pat devin adesea in mod vizibil rosii si umflate. Mai multe muscaturi pot aparea [...]

  Citeste si

  Unde traiesc si unde se ascund plosnitele

  Informatii utile in identificarea corecta a plosnitelor si in depistarea unei infestari cu plosnite - Cimex lectularius Plosnita - caracteristici, unde traieste, unde se ascunde Plosnita - 5 caracteristici rapide 1. in ultimii ani au aparut tot mai multe cazuri de infestare cu plosnite in mai multe regiuni de pe Glob 2. plosnitele adulte au o lungime de aproximativ 4 - 5 mm si dimensiunea unei [...]

  Citeste si

  1 of page 2

Call Now Button