• Plosnita de pat - Ciupituri si muscaturi

    Plosnita de pat - boli, infectii, iritatii, etc

  • Tot ce trebuie sa stii depre ciupiturile sau muscaturile plosnitei de pat - cimex lectularius - Bed bugs 

     

    In primul rand haideti sa vedem cum arata o ciupitura sau muscatura de plosnita si cum este ea descrisa :

    Muscaturile de plosnite de pat devin adesea in mod vizibil rosii si umflate. Mai multe muscaturi pot aparea intr-o linie sau grupate intr-o zona mica a corpului. Muscaturile tind sa dezvolte mancarime profunda. Acestea pot provoca o senzatie de arsura local.

  • Plosnita de pat - boli

    Specialistii au realizat mai multe studii de caz de-a lungul timpului pentru a analiza legatura dintre plosnite si diverse boli pe care acestea le pot raspandi. Concluzia medicala cea mai des acceptata este ca plosnitele transporta organisme de boala, dar nu s-a dovedit ca acestea transmit boli oamenilor. Conform anumitor surse, plosnitele de pat pot determina aparitia cazurilor de lepra, febra Q, leziuni si bruceloza - boala infectioasa ce se transmite de la animale la oameni. Totusi aceste cazuri sunt insuficient documentate si demonstrate. Chiar daca plosnitele nu determina boli severe, nu inseamna ca trebuie sa priviti relaxat o posibila infestare cu aceste insecte. Nu le permiteti sa va ia casa cu asalt si sa se hraneasca cu sangele dumneavoastra.

    Ceea ce stim clar este faptul ca ciupiturile de plosnite netratate in mod corespunzator - daca nu sunt mentinute curate si dezinfectate - pot duce la umflare si sangerare. In general astfel de infectii se pot dezvolta cu precadere la copii sau la batranii care au un sistem imunitar slab. De asemenea, persoanele care sunt imobilizate la pat sunt mai susceptibile de a dezvolta astfel de infectii.
    Au existat cazuri in care persoanele care au fost supuse la ciupiturile de plosnita in mod frecvent au experimentat reactii alergice si au avut nevoie de ingrijire medicala. Trebuie sa subliniem ca oamenii reactioneaza in mod diferit la ciupiturile de plosnita.

    Daca va intereseaza cum si de unde apare plosnita de saltea puteti citi articolul nostru dedicat  dand click aici:

    Infectii, iritatii, boli psihologice datorate muscaturilor de plosnite

    Riscul cel mai mare asociat cu ciupiturile de plosnita este ca aceste zone sa se infecteze, sa se irite si sa sangereze. Interesant este ca mai exista si o alta latura legata de bolile dezvoltate din cauza plosnitelor, iar aceasta se refera la bolile de la nivelul psihicului. O persoana care stie sau banuieste ca doarme in apropierea unor plosnite poate dezvolta stari de anxietate si stres. Astfel de preocupari duc la lipsa de somn sau somn insuficient de odihnitor. In plus, muscaturile sunt si o problema de estetica atunci cand o persoana observa ca are mai multe pete rosiatice pe piele (gat, umeri, abdomen).

    Ciupiturile de plosnite nu sunt vizibile imediat, ci dupa o zi sau doua, iar in anumite situatii oamenii pot dezvolta pustule proeminente a caror dimensiune se va reduce treptat in timp. Ciupiturile provoaca mancarimi sau aparitia unor vezicule inflamatorii la nivelul pielii.

    Daca va confruntati cu ciupituri de plosnite sau dezvoltati reactii cutanate trebuie sa consultati un medic in cel mai scurt timp. In cazul in care locuinta dumneavoastra este infestata cu plosnite, este imperios necesar sa apelati cat mai curand la un profesionist in dezinsectie si combaterea daunatorilor.

    Vreti sa scapati rapid si eficient de plosnite prin servicii de dezinsectie dedicate la costuri accesibile? Cititi mai multe dand click aici.

  • Strategii Eficace pentru Combaterea Ploșnițelor de Pat în București

    Combaterea ploșnițelor de pat, insecte mici, nocturne care se hrănesc cu sângele oamenilor, a devenit o provocare în capitala României. Această problemă se intensifică în condiții de densitate mare a populației și de condiții precare de igienă. Combaterea ploșnițelor de pat poate fi o sarcină laborioasă, dar nu și imposibilă, cu strategiile corecte. Prima strategie[...]

    Citeste si

    Plosnitele de pat - Aspecte generale si prezentarea problemei

    Plosnitele de pat sunt insecte parazite care se hranesc cu sangele oamenilor si animalelor de companie. Acestea pot fi o sursa de disconfort si iritatie, precum si o problema de sanatate, deoarece ele pot transmite diverse boli si infectii.  Aspectul plosnitelor de pat poate varia in functie de specie, insa in general ele sunt mici, de aproximativ 5 mm lungime, de forma ovala si de culoare [...]

    Citeste si

    Dezinsectie plosnite de pat - Deratizare Pest Control Bucuresti

    Articol actualizat 24.05.2024 O infestare cu plosnite de pat/saltea este o problema pe care orice proprietar ar trebui sa o trateze intr-un mod extrem de serios. Acesti daunatori parazitari se hranesc cu sangele oamenilor, precum si cu sangele cald al altor vietuitoare (ex animale de companie). Unii oameni cred in mod eronat ca plosnitele de pat sunt greu de observat la fata locului, deoarece [...]

    Citeste si

    1 of page 3

Call Now Button