• Cum apare plosnita de saltea

 • Cum apare plosnita de saltea

  Cum apare plosnita de saltea sau plosnita de pat ( cine aduce plosnita, cum se transporta plosnita )

 • Plosnita de saltea sau plosnita de pat ( Cimex lectularius )

  Cum apare plosnita de saltea sau plosnita de pat?

  Desi plosnitele sunt deseori considerate o problema a trecutului, se pare ca si in prezent exista surprinzator de multe cazuri de infestare cu aceste insecte. Case, hoteluri, moteluri si camine din intreaga lume sunt zilnic asaltate de aceste insecte mici si aplatizate. Pe masura ce cazurile de infestare cu plosnite de pat devin din ce in ce mai dese, tot mai multi oameni sunt ingrijorati cu privire la aceasta problema si vor sa stie care sunt cauzele care determina aparitia lor.


  Cum puteti "lua" plosnite?


  Plosnitele nu se agata de oameni (asemenea capuselor), dar ele pot ajunge in mod accidental in lucrurile dumneavoastra (adica in geamantane, pungi sau genti de laptop). De acolo, ele se muta in case, hoteluri, birouri, spitale sau orice alta constructie sau mijloc de transport. Contrar credintelor, conditiile de salubritate si curatenie nu influenteaza aparitia plosnitelor si nu le tin la distanta. Chiar si cele mai curate locuri pot cadea victime ale plosnitelor de saltea, iar dupa ce acestea ajung in interior, mai departe ele se vor inmulti extrem de rapid. Plosnitele au o abilitate excelenta de a se ascunde si de cele mai multe ori sunt transportate dintr-un loc in altul in bagajele si lucrurile personale. 


  Pentru plosnite nu conteaza daca locuiti intr-o casa foarte curata


  Contrar aparentelor, nu exista nicio asociere intre plosnitele de pat si mizerie. Plosnitele se hranesc cu sange uman si animal, ceea ce inseamna ca atata vreme cat au acces la o sursa de sange disponibila, pot trai fericite si in cea mai curata casa din cartier. Mizeria si dezordinea nu sunt factori ce determina aparitia plosnitelor. 
  In mod similar, saracia nu duce automat la aparitia si raspandirea plosnitelor de saltea, ceea ce inseamna ca intr-o locuinta simpla si saracacioasa nu exista neparat factori propice pentru infestarea cu plosnite.

   

  Si totusi cum apar plosnitele?


  Pentru a infesta o casa, plosnitele sunt de obicei transportate, aduse de undeva. E adevarat, ele nu raman pe gazda umana dupa ce se hranesc cu sangele acesteia (cum fac paduchii), dar se pot ascunde in articole vestimentare sau in bagaje, pungi, sacose si genti pentru a ajunge intr-o alta locatie. 
  Cel mai adesea plosnitele de saltea "calatoresc" in bagajele turistilor care innopteaza in diferite camere de hotel. Dar ele pot infesta de asemenea si spatiile publice, cum ar fi teatrele, salile de spectacol sau mijloacele de transport public. Se raspandesc in locatii noi "calatorind" in posete, rucsacuri sau chiar pe haine. Dupa ce ajung intr-o casa se ascund, iar mai departe este doar o chestiune de timp pentru a se inmulti rapid. O singura femela poate ajunge la noua locatie avand deja suficiente oua pentru a produce sute de nimfe. 
  Nu mizeria determina raspandirea plosnitelor, ci mai degraba dezordinea dintr-o casa, pentru ca dezordinea inseamna automat mai multe ascunzatori pentru acestea. Existand mai multe ascunzatori va fi mai dificil sa scapati de plosnite. 
  Dar noi va putem ajuta. Avem experienta, aparatura si personal specializat pentru a realiza dezinsectii profesionale. Contactati-ne cu incredere pentru rezultate eficiente. 

Call Now Button