Cum apare plosnita de saltea sau plosnita de pat ( cine aduce plosnita, cum se transporta plosnita )
Desi plosnitele sunt deseori considerate o problema a trecutului, se pare ca si in prezent exista surprinzator de multe cazuri de infestare cu aceste insecte. Case, hoteluri, moteluri si camine din intreaga lume sunt zilnic asaltate de aceste insecte mici si aplatizate. Pe masura ce cazurile de infestare cu plosnite de pat devin din ce in ce mai dese, tot mai multi oameni sunt ingrijorati cu privire la aceasta problema si vor sa stie care sunt cauzele care determina aparitia lor.
Plosnitele nu se agata de oameni (asemenea capuselor), dar ele pot ajunge in mod accidental in lucrurile dumneavoastra (adica in geamantane, pungi sau genti de laptop). De acolo, ele se muta in case, hoteluri, birouri, spitale sau orice alta constructie sau mijloc de transport. Contrar credintelor, conditiile de salubritate si curatenie nu influenteaza aparitia plosnitelor si nu le tin la distanta. Chiar si cele mai curate locuri pot cadea victime ale plosnitelor de saltea, iar dupa ce acestea ajung in interior, mai departe ele se vor inmulti extrem de rapid. Plosnitele au o abilitate excelenta de a se ascunde si de cele mai multe ori sunt transportate dintr-un loc in altul in bagajele si lucrurile personale.
Aparitia plosnitelor in casa este o surpriza pentru proprietari, mai mult, una neplacuta. Marea majoritate a oamenilor, cand se confrunta cu aceasta problema, le este rusine sa vorbeasca despre aceasta. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista un mit conform caruia plosnitele traiesc acolo unde sunt murdare. Este o eroare totala!
Plosnitele de pat nu sunt interesate de murdarie. Dar in timpul curatarii frecvente si indepartarii obiectelor inutile, le puteti observa rapid si, prin urmare, puteti scapa de ele mai repede
Contrar aparentelor, nu exista nicio asociere intre plosnitele de pat si mizerie. Plosnitele se hranesc cu sange uman si animal, ceea ce inseamna ca atata vreme cat au acces la o sursa de sange disponibila, pot trai fericite si in cea mai curata casa din cartier. Mizeria si dezordinea nu sunt factori ce determina aparitia plosnitelor.
In mod similar, saracia nu duce automat la aparitia si raspandirea plosnitelor de saltea, ceea ce inseamna ca intr-o locuinta simpla si saracacioasa nu exista neparat factori propice pentru infestarea cu plosnite.
Pot proveni de la vecini, dar pot fi aduse si de la serviciu, oaspeti sau calatorii. Plosnitele de pat se gasesc chiar si in locuri in care se parea ca nu ar trebui sa fie. Sunt frecvente in autobuze, trenuri, avioane, hoteluri, cluburi de noapte, hoteluri. Chiar si unitatile foarte scumpe si prestigioase nu sunt scutite de problema plosnitei de pat. Lupta impotriva plosnitelor poate dura mult timp si de aceea ea poate fi intalnita in diverse locuri.
Pentru a infesta o casa, plosnitele sunt de obicei transportate, aduse de undeva. E adevarat, ele nu raman pe gazda umana dupa ce se hranesc cu sangele acesteia (cum fac paduchii), dar se pot ascunde in articole vestimentare sau in bagaje, pungi, sacose si genti pentru a ajunge intr-o alta locatie.
Cel mai adesea plosnitele de saltea "calatoresc" in bagajele turistilor care innopteaza in diferite camere de hotel. Dar ele pot infesta de asemenea si spatiile publice, cum ar fi teatrele, salile de spectacol sau mijloacele de transport public. Se raspandesc in locatii noi "calatorind" in posete, rucsacuri sau chiar pe haine. Dupa ce ajung intr-o casa se ascund, iar mai departe este doar o chestiune de timp pentru a se inmulti rapid. O singura femela poate ajunge la noua locatie avand deja suficiente oua pentru a produce sute de nimfe.
Nu mizeria determina raspandirea plosnitelor, ci mai degraba dezordinea dintr-o casa, pentru ca dezordinea inseamna automat mai multe ascunzatori pentru acestea. Existand mai multe ascunzatori va fi mai dificil sa scapati de plosnite.
Dar noi va putem ajuta. Avem experienta, aparatura si personal specializat pentru a realiza dezinsectii profesionale. Contactati-ne cu incredere pentru rezultate eficiente.
Locuiesc in colonii, de obicei se ascund ziua si merg la vanatoare noaptea. Prezenta plosnitelor acasa poate fi observata prin semnele muscaturilor de pe corp. De obicei musca in acele locuri in care pielea este mai subtire: partea interioara a bratelor si a coapselor, spate, gat. Muscatura poate dura aproximativ 5-10 minute, dar persoana nu o simte. Acesti daunatori injecteaza un anestezic in rana, deci nu exista senzatie de durere, iar inflamatia apare mai tarziu.
Aparitia muscaturilor are propriile sale trasaturi distinctive, de exemplu, trei rani la rand in jurul gleznei sau muscaturi de-a lungul vaselor de sange. Plosnitele de pat sunt purtatoare de multe boli, astfel incat prezenta lor nu poate fi ignorata. Locul muscaturii lor provoaca mancarime, roseata si, atunci cand zgariati, puteti face o infectie. Din aceasta cauza, apar anxietatea, slabiciunea generala si insomnia. Copiii si varstnicii sunt foarte afectati de muscaturi, deoarece muscaturile provoaca adesea alergii grave.
Lasa urme tipice ale existentei lor in cuiburi sau locuri de acumulare. Acestea sunt oua goale si excremente sub forma de puncte intunecate - cea mai comuna dovada a dezvoltarii lor in interior.
Descoperirea plosnitelor sugereaza ca, probabil, tau si vecinii, posibil cei din laterale sau cei de deasupra sau dedesubt. Pot migra prin ventilatie si alte pasaje, chiar parcurgand multe etaje. Acest lucru este confirmat de observatiile specialistilor care efectueaza serviciile de eliminare a plosnitelor in Bucuresti si regiunea Ilfov.
Corpul plosnitei este plat, deci se poate ascunde in tot felul de crapaturi. Insectele prefera locurile intunecate. Le place sa traiasca pe obiecte din lemn, hartie, tesaturi, asa ca mai intai trebuie sa le cautati in astfel de locuri. Plosnitele se gasesc cel mai adesea in interiorul sau in apropierea patului pentru a fi mai aproape de prada lor. Asa ca pot ataca si retrage cu usurinta neobservate.
Plosnitele din casa pot fi gasite in:
Schimbările climatice constante și extreme au adus o serie de consecințe semnificative asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra serviciilor de dezinsecție, dezinfectie, deratizare (DDD). Aceste schimbări perturbă comportamentul insectelor și a altor dăunători, fiind o provocare pentru companiile specializate în controlul dăunătorilor, cum ar fi www.pestcontrol-bucuresti.ro. [...]
Combaterea ploșnițelor de pat, insecte mici, nocturne care se hrănesc cu sângele oamenilor, a devenit o provocare în capitala României. Această problemă se intensifică în condiții de densitate mare a populației și de condiții precare de igienă. Combaterea ploșnițelor de pat poate fi o sarcină laborioasă, dar nu și imposibilă, cu strategiile corecte. Prima strategie[...]
Plosnitele de pat sunt insecte parazite care se hranesc cu sangele oamenilor si animalelor de companie. Acestea pot fi o sursa de disconfort si iritatie, precum si o problema de sanatate, deoarece ele pot transmite diverse boli si infectii. Aspectul plosnitelor de pat poate varia in functie de specie, insa in general ele sunt mici, de aproximativ 5 mm lungime, de forma ovala si de culoare [...]
Login | Politica de confidentialitate | GDPR | Politica de cookie-uri | Politica de accesibilitate
Automated page speed optimizations for fast site performance