• Cum scapi de plosnite - Ce metode de combatere exista

  Articol actualizat 16.01.2023

  Lupta cu plosnitele de pat este o ocupatie dificila si nu intotdeauna de succes pentru oameni. Plosnitele de pat sunt insecte mici, agile, care sunt obisnuite sa se ascunda in timpul zilei in cele mai indepartate colturi ale dormitorului, deci este dificil sa te intalnesti cu ele, nu doar sa te lupti.

  Cu toate acestea, lupta impotriva insectelor de pat acasa este inca necesara si nu fiecare persoana are posibilitatea de a contracta un serviciu profesional special, desi aceasta abordare speciala este cea mai eficienta metoda de tratare a plosnitelor de pat.

 • Ce trebuie sa va amintiti mai intai despre plosnitele de pat.

  Inainte de a descrie metode specifice de abordare a combaterii plosnitelor, ar trebui sa va familiarizati cu principalele nuante care pot fi direct legate de lupta impotriva parazitilor:

  Pentru a asigura eliminarea rapida si eficienta a plosnitelor trebuie sa apelati la o firma specializata de dezinsectie plosnite care, are experienta si acces la insecticide cu adevarat eficiente. Prin urmare, daca exista posibilitatea de a cere un astfel de ajutor, este mai bine sa o faceti, cu atat mai mult, printre altele, acest lucru va permite economii serioase.

  Daca banuiti prezenta plosnitelor, este mai bine sa plasati unul dintre reprezentantii insectei gasite intr-o eprubeta pre-pregatita si sa o duceti pentru identificare la cel mai apropiat serviciu sanitar-epidemiologic sau la o firma care se ocupa de dezinsectie. Poate ca nu este deloc o eroare.

  Daca se gasesc plosnite intr-o unitate de cazare inchiriata, este imperativ sa-i anuntati proprietarul. Este sarcina sa si pe cheltuiala sa sa distruga plosnitele de pat din apartament, daca nu se specifica altfel in contractul de inchiriere.

  Daca se gasesc plosnite intr-o unitate de cazare inchiriata, este imperativ sa-i anuntati proprietarul. Este sarcina sa si pe cheltuiala sa sa distruga plosnitele de pat din apartament, daca nu se specifica altfel in contractul de inchiriere.

  Ar trebui sa aveti grija la achizitionarea de mobilier uzat, televizoare, electronice, imbracaminte, cutii si asa mai departe. Aceste articole pot fi infestate cu bed bugs. In orice caz, aceste lucruri trebuie clatite bine si tratate cu insecticide. Este posibil sa nu existe paraziti vii acolo, dar ouale lor sunt destul de periculoase.

  Nu ar trebui sa acumulezi dezordine in dormitorul tau. Gramezi de lenjerie nespalata, ziare, reviste, intercalate cu pantofi si jucarii, ofera plosnitelor un milion de ascunzisuri si fac tratamentul camerei imposibil.

                 tratare saltea plosnite de pat                inspectie mobilier infestare plosnite 

  Plosnitele rareori parasesc locul de dormit singure, cel putin in timp ce o persoana doarme acolo.  Daca se stie in mod sigur ca au aparut plosnite intr-una dintre camere, nu este strict recomandat sa spalati lenjeria de pat de pe un pat infectat cu alta, sa scuturati lucrurile in baie sau in alte camere. Daca este nevoie sa scoateti ceva din camera contaminata, atunci acest lucru trebuie facut prin ambalarea tuturor lucrurilor in pungi de plastic sigilate.

  Lenjeria de pat, mobilierul, imbracamintea si alte obiecte personale nu trebuie aruncate, cu exceptia cazului in care sunt prevazute in instructiunile de utilizare a substantelor chimice care au fost selectate de operatorii DDD la prelucrarea apartamentului. Prezenta parazitilor in lucruri nu este o definitiva, acestia pot fi indepartati complet de acolo si de ce atunci sa suporti cheltuieli suplimentare pentru a cumpara lucruri noi.

  Intr-o camera infestata cu plosnite, este inutil sa instalati mobilier nou pentru a-l inlocui pe cel vechi. Acest lucru este adesea facut de persoanele care cred ca plosnitele se reproduc doar in saltele, paturi sau canapele. Din pacate, coloniile lor pot fi gasite in toata camera sau chiar in apartament, astfel incat inlocuirea mobilierului nu va elimina problemele. Plosnitele vor adora un mobilier cu totul nou.

  Multi oameni cred din greseala ca, daca parasiti mult timp un apartament infectat, plosnitele vor muri de foame. Poate ca aceasta decizie va avea rezultatele sale pozitive, dar va trebui sa va parasiti casa de cel putin un an. Numai o astfel de perioada garanteaza pe deplin disparitia parazitilor. Intr-un alt caz, plosnitele vor intra intr-o aparenta de hibernare, ceea ce le va permite sa traiasca fara sa se hraneasca mai mult de o luna.

  Capcane, momeli, benzi adezive nu sunt mijloace de ucidere a plosnitelor, ci servesc unor scopuri complet diferite, de exemplu, impiedicandu-le temporar sa intre in patul tratat.

  Magazinele vand uneori marfuri contrafacute sau expirate. Trebuie sa va amintiti cand se decide efectuarea autotratarii camerei din plosnite.

  Daca apar plosnite intr-unul dintre apartamentele unei cladiri de apartamente, probabilitatea ca acestea sa se raspandeasca in curand in alte apartamente este foarte mare. Migratiile deosebit de active ale parazitilor sunt observate in momentele de efectuare a dezinsectiilor in alte apartamente. Avand in vedere acest fenomen, pentru o mai mare eficienta, este necesar sa distrugeti plosnitele simultan in toate spatiile de locuit.

  Urmatoarele sunt metode binecunoscute de lupta menite sa distruga plosnitele de pat dintr-un apartament. Fiecare dintre metode are o eficienta diferita, dar niciuna nu este capabila sa faca fata numai parazitilor. Trebuie sa va amintiti ideea principala in lupta impotriva plosnitelor - doar o abordare integrata si rabdarea va vor ajuta sa scapati de aceste insecte.

  Lupta impotriva parazitilor include in mod necesar o munca pregatitoare intensiva inainte de a utiliza orice mijloace de combatere, dar acest lucru este valabil mai ales pentru insecticidele chimice si expunerea la temperatura.

  Orice accesorii din tesaturi pot fi usor neutralizate de plosnite prin spalare si uscare suplimentara la temperaturi ridicate, care variaza de la 50 grade Celsius si peste. Acesti indicatori sunt critici pentru distrugerea cu succes a plosnitelor in cateva ore.

  Indepartati cu atentie lucrurile de pe pat, astfel incat sa nu imprastiati oua sau gandaci vii pe podea, unde pot fi ratate in timpul altor proceduri. Raspandirea accidentala a plosnitelor poate fi, de asemenea, prevenita prin ambalarea asternutului in pungi etanse din plastic inainte de a fi transportate la rufe. Trebuie sa spalati astfel de lucruri imediat, fara a le depozita in cosuri de gunoi timp de zile.

  Dupa aceea, tot ceea ce ar putea fi scos din pat va fi indepartat - salteaua este tratabila. Dupa aceea, pentru a evita re-infestarea cu paraziti, aceasta trebuie asezat intr-o husa speciala care sa impiedice patrunderea plosnitelor in interiorul sau.

  Eliminarea (aruncarea) poate fi luata in considerare pentru saltele, canapele cu arcuri sau alt mobilier care sunt infestate de insecte daca aceste articole sau mobilier sunt dificil sau imposibil de demontat. Daca se ia o decizie de a elimina astfel de lucruri, trebuie asigurata eliminarea corespunzatoare. Lasand astfel de obiecte pe strada, acestea vor fi cu siguranta ridicate de alte persoane, care vor primi hoarde de plosnite ca bonus suplimentar. Si nu exista nicio garantie ca un astfel de apartament nu va fi chiar al vecinului alaturat.

   

  Utilizarea insecticidelor pentru combaterea insectelor de pat.

  Eradicarea plosnitelor in casa implica aplicarea insecticidelor eficiente in toate zonele in care s-au vazut plosnite. Aceste proceduri ar trebui sa asigure contactul direct al substantelor chimice cu corpurile de paraziti. Plosnitele, care ulterior vor urca pe intreaga suprafata tratata, dar nu vor intra in contact cu insecticidul, vor ramane in viata si isi vor conduce stilul de viata parazitar. In plus, insecticidele disponibile nu pot sa distruga in mod eficient etapele de ou ale plosnitelor.

  Se observa foarte putina activitate reziduala la insecticidele disponibile in prezent in comert, cu toate acestea, substantele mai active sunt interzise prin lege pentru vanzare, deoarece au un efect toxic puternic. Prelucrarea cu o astfel de substanta chimica poate fi disponibila numai organizatiilor implicate in activitati profesionale. Ca rezultat, reaplicarea insecticidelor va fi intotdeauna necesara pentru a ucide plosnitele de pat care ulterior ies din oua, impreuna cu cele care au fost omise in timpul primului tratament.

  In ceea ce priveste insecticidele specifice, in prezent sunt disponibile insecticide care sunt folosite pentru a ucide plosnitele de pat, in principal din clasa piretroide. Acestea includ cipermetrin, lambda-cialotrin, deltametrin si beta-ciflutrin. Exista mai multe produse profesionale, precum si numeroase produse de uz casnic vandute proprietarilor de case. Denumirile comerciale ale produselor pot varia, dar toate contin aceste substante ca ingrediente active.

  O alta caracteristica a acestor insecticide este forma lor. Majoritatea insecticidelor care sunt vandute in mod obisnuit prin punctele de vanzare cu amanuntul sunt formulari lichide care au o utilizare rezidentiala limitata. Unele dintre ele sunt destinate prelucrarii numai a suprafetelor din tesaturi, altele - numai pentru cele dure. Majoritatea produselor nu pot fi pulverizate pe zona lucrurilor care intra in contact direct cu pielea umana in timpul somnului.

  Flacoanele cu produse sunt, de asemenea, echipate cu diverse tipuri de echipamente de aplicare, care sunt utile pentru utilizarea cu succes a acestor produse. De exemplu, duze care asigura o injectie profunda de praf insecticide in fisuri si fisuri de pe suprafete dure. Pulverizatoarele conventionale sunt cel mai bine utilizate pentru tesaturi si suprafete netede.

  In plus fata de produsele lichide, sunt utilizate si pulberi uscate, care sunt cel mai bine utilizate in perioada imediat dupa tratamentul cu chimic de baza, precum si pulverizate in golurile peretilor si in alte spatii greu accesibile. Produsele sub forma de pulbere pot contine insecticide chimice, precum si pamant de diatomee. Acesta este un produs asemanator talcului, unic in felul sau. Daca va uitati la particulele sale la microscop, puteti vedea marginile, ascutite ca lamele. TEORETIC: Cand o plosnita depat se taraste peste o suprafata aplicata cu pulbere, isi mutileaza coaja exterioara, umezeala corpului sau se evapora, insecta se usuca si moare.

  Un alt tip de forma de distributie a insecticidelor impotriva plosnitelor, asa-numitele „bombe” sau “fumigene” cu aerosoli, continand adesea piretrine sau tetrametrine ca principala substanta de lucru. In interiorul fiecarei astfel de bombe se afla un recipient cu aer comprimat, in jurul caruia exista o solutie lichida.

  Dupa ce recipientul izbucneste, presiunea aerului eliberat imprastie lichidul din spatiu sub forma unui nor care contine picaturi de umezeala fin dispersate, care se aseaza uniform pe suprafetele camerei. Desi un astfel de instrument poate fi gasit adesea pe tejgheaua magazinelor de specialitate, eficacitatea unei astfel de prelucrari, asa cum arata practica, este extrem de scazuta.

   

  Tratament termic: cald sau rece - Exterminarea plosnitelor prin caldura sau inghetare

  Tratamentul la temperaturi ridicate a primit o atentie considerabila ca principal agent non-chimic pentru combaterea plosnitelor de pat. Echipamente specializate au fost dezvoltate in diferite momente, capabile sa furnizeze temperaturi ridicate, sub forma de abur uscat, in zonele in care sunt prezente colonii de plosnite. Aceasta abordare este utila in special pentru tratarea somierelor, arcurilor si saltelelor in care utilizarea insecticidelor este limitata.

  Aceasta metoda are si dezavantaje, de exemplu, nu toate suprafetele pot rezista la temperaturi si umiditati ridicate daca incalzirea se realizeaza cu abur. In plus, plosnitele si fecalele lor fierb de fapt si se lipesc strans de suprafete, astfel incat este cel mai dificil sa le scoti ramasitele din tesatura.

  Daca continuam sa vorbim despre temperaturi ridicate, atunci este posibil sa distrugem parazitii cu ajutorul acestuia fara a achizitiona generatoare speciale de abur. Este suficient sa spalati lucrurile in apa foarte fierbinte si sa scoateti obiecte mai mari la soarele arzator. Desigur, conditiile meteorologice trebuie sa corespunda acestui lucru.

  Tratamentele la rece sunt de o eficacitate mai scazuta pentru combaterea insectelor de pat, desi sunt folosite si ele. Plosnitele sunt bine adaptate perioadelor de temperaturi foarte scazute si pot supravietui, prin urmare, pentru a scapa complet de ele, lucrurile trebuie inghetate la temperaturi de cel putin -18 grade timp de aproximativ 6 ore la rand.

   

  Aspirarea

  Utilizarea unui aspirator, in ciuda simplitatii metodei, este foarte eficienta impotriva parazitilor domestici. Modelele cu putere mare de aspiratie si duza directionala pot fi utilizate pentru extragerea plosnitelor si a oualor ascunse in crapaturile putin adanci si pe suprafetele tesaturii. Aspirarea este prezentata inainte de principalele metode de distrugere a parazitilor cu solutii chimice, precum si dupa aceasta. Pentru a ucide parazitii in sacul de praf, puteti pune pamant de diatomee acolo, iar sacul in sine este cel mai bine sa-l eliminati dupa procesare.

                               aspirare pat plosnite de pat

  Am vorbit despre cum sa distrugeti singur plosnitele de pat, fara a recurge la ajutorul unei echipe de specialisti in combaterea daunatorilor. Exista o serie de alte modalitati, dar toate nu sunt suficient de eficiente, deci este mai bine sa nu pierdeti timpul cu ele. Lupta de succes impotriva plosnitelor!

   

  Cum se realizeaza in mod corect un tratament chimic impotriva plosnitelor:

  1. Tratarea prin pulverizarea reziduala a tuturor suprafetelor dure si a elementelor de mobilier
  2. Realizarea unei cete insecticide in fiecare camera infestata si pe cat posibil si in zonele tampon (holuri etc)
  3. Utilizarea unor produse eficiente cu eficacitate dovedita destinate doar aplicatorilor profesionali (firme autorizate)
  4. Utilizarea unei aparaturi adecvate (pompe electrice, generatoare ulv ultra-performante)
  5. Nu in ultimul rand pregatirea corespunzatoare a locatiei in vederea tratamentului de catre beneficiar este la fel de importanta ca toti ceilalti pasi de mai sus.

                               tratament chimic ulv plosnite

   

   

   

 • Plosnitele de pat - Aspecte generale si prezentarea problemei

  Plosnitele de pat sunt insecte parazite care se hranesc cu sangele oamenilor si animalelor de companie. Acestea pot fi o sursa de disconfort si iritatie, precum si o problema de sanatate, deoarece ele pot transmite diverse boli si infectii.  Aspectul plosnitelor de pat poate varia in functie de specie, insa in general ele sunt mici, de aproximativ 5 mm lungime, de forma ovala si de culoare [...]

  Read more

  Dezinsectie plosnite de pat - Deratizare Pest Control Bucuresti

  Articol actualizat 16.01.2023 O infestare cu plosnite de pat/saltea este o problema pe care orice proprietar ar trebui sa o trateze intr-un mod extrem de serios. Acesti daunatori parazitari se hranesc cu sangele oamenilor, precum si cu sangele cald al altor vietuitoare (ex animale de companie). Unii oameni cred in mod eronat ca plosnitele de pat sunt greu de observat la fata locului, deoarece [...]

  Read more

  Cum identifici corect o infestare cu plosnite

  Articol actualizat 16.01.2023 Plosnitele sunt insecte parazite care traiesc hranindu-se cu sangele uman, proces care dureaza aproximativ 3-12 minute. Intepatura plosnitei obisnuite provoaca eruptii cutanate la oameni, care sunt adesea confundate cu o reactie alergica. De fapt, o astfel de reactie se numeste oreion parazit . Umflarea parazitara este o afectiune cu mancarime a pielii care apare ca [...]

  Read more

  1 of page 3

Call Now Button