• Ce inseamna DDD?

 • Toate informatiile de care aveti nevoie cu si despre DDD. Ce este o firma DDD, cine ofera servicii DDD, si ce inseamna DDD sau 3D. Informatii complete din sectorul DDD la zi.

 • Ce inseamna DDD?

  DDD – este o prescurtare a celor trei termeni dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Este un acronim des folosit in industria firmelor de profil care au ca rol combaterea daunatorilor.

  Care firma este DDD?

  In piata serviciilor de deratizare nu exista o anume firma DDD, DDD fiind un acronim al termenilor dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Termenul a cunoscut o amploare deosebita imediat dupa anii 90 cand multiplie firme din domeniu au preluat in denumirea lor acronimul DDD.

  Care este diferenta intre 3D si DDD?

  Pe scurt nu exista nicio diferenta intre acesti doi termeni. Ambii termeni, atat 3D cat si DDD sunt acronime ale domeniului dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Termenul 3D a cunoscut o amploare mai mare dupa ce PMB a achizitionat servicii DDD de la compania 3D Romania, iar aceasta din urma a devenit cunoscuta prestand activitati de deratizare pentru asociatiile de proprietary din bucuresti. Ulterior acest acronim 3D a fost preluat in denumirea mai multor companii de profil mai cu seama dupa falimentul companiei initiale.

  DDD sau 3D in denumire nu inseamna obligatoriu profesionist!

  Foarte multe persoane se lasa usor inselate de termenul DDD din denumirea companiilor asociind in mod gresit termenii DDD sau 3D cu profesionalismul. Este total gresit sa faceti aceasta asociere, profesionalismul unei companii derivand exclusive din activitatea cesteia in piata de servicii. Drept urmare compania noastra Pestcontrol, a evitat asocierea celor doi termeni in denumire, pentru a elimina confuziile.

  Cu ce se ocupa firmele DDD?

  Firmele DDD se ocupa cu unul sau cu toate cele trei domenii principale: Dezinsectie – Dezinfectie – Deratizare. Descrierea succinta a domeniilor din DDD este urmatoarea:

  • Dezinsectie: Combaterea insectelor
  • Dezinfectie: Eliminarea virusilor, bacteriilor si fungilor
  • Deratizare: Combaterea rozatoarelor

  Pestcontrol este firma DDD?

  Da, compania noastra se ocupa esclusiv cu servicii de combatere a daunatorilor din sfera serviciilor DDD

  Combaterea daunatorilor sau servicii DDD:

  Pestcontrol este certificata ISO 9001/2015, ISO 14001/2015 si ISO 18001/2007 acum facand tranzitia la noul ISO 45001 pentru activitati de dezinfectie si combatere a daunatorilor, pe scurt servicii DDD.

  Dezinsectia: Controlul insectelor

  Reprezinta metodele totale de prevenire si control al insectelor prin metode fizico-mecanice, biologice sau chimice, in functie de destinatia cladirii. Dezinsectia poate fi chimica sau ecologica. Dezinsectie chimica - utilizam insecticide aprobate de Ministerul Sanatatii in grupele de toxicitate 3 si 4. Odata uscate, acestea NU sunt nocive pentru oameni si animale de companie. Putem folosi si geluri insecticide. In functie de marimea lucrarii, vom folosi vermorel si pompe de joasa presiune electrice, atomizoare, pompe de inalta presiune sau generatoare de ceata fierbinte sau generatoare de ceata rece ULV.

   Reglementarile legale stipuleaza ca lucrarile de dezinsectie vor fi efectuate pentru:

  orice unitate de alimentatie publica de cate ori este nevoie, dar cel putin o data pe luna

  pentru restul activitatilor ori de cate ori este necesar, dar cel putin o data la 3 luni.

  Pestcontrol va va oferi toate autorizatiile si certificarile necesare atat pentru companie, cat si pentru personalul desemnat sa efectueze gestionarea daunatorilor. Aceste acte pot fi solicitate prin lege de catre Departamentul de Sanatate Publica DSP, Primarie, Politie si Garda de Mediu.

  Deratizare - Controlul rozatoarelor

  O pereche adulta de rozatoare in conditii de mediu favorabile poate naste de 4-5 ori la 5-7 de descendenti si se poate inmulti in 18 luni pana la maximum 1.000 de descendenti. Rozatoarele pot provoca daune economice si sunt, de asemenea, o sursa de infectie si transmitere a numerosi agenti patogeni periculosi pentru oameni.

   

  Masuri de combatere:

  mecanic - capcane si dupa detectarea galeriilor, amplasarea de curse sau capcane.

  chimice - cu cele mai eficiente raticide si solutii.

  de actiune si tratament poate fi configurat si implementat dupa ce un expert tehnic Pestcontrol va urmareste unitatea sau dup ace purtati o discutie tehnica aplicata cel putin la telefon.

  Reglementarile legale stipuleaza ca lucrarile de deratizare vor fi efectuate pentru:

  Orice operator economic sau cu personalitate juridica are obligatia efectuarii tratamentelor cel putin de doua ori pe an, deci nu mai tarziu de o data la 6 luni.

   

  Dezinfectie:

  Dezinfectia este procesul care are ca rezultat eliminarea de pe o suprafata sau dintr-o incapere a majoritatii microbilor si microorganismelor, fie animale, fie vegetale, daunatoare. Obiectivul este de a preveni infectiile si bolile transmisibile prin distrugerea bacteriilor, a virusilor, a fungilor si sporilor.

  Metode utilizate pentru realizarea dezinfectiei in mod profesional:

  • Pulverizarea solutiilor pe suprafete
  • Nebulizarea sau ,,ceata rece” cu generatoare ULV.
  • Nebulizare, de aceasta data este impartita in doua:

  Nebulizare umeda – Nebulizatoare profesionale VectorFog C150+

  Nebulizare uscata – Nocospray - Nocolyse

   

Call Now Button