• Dezinsectie capuse

 • Firma autorizata dezinsectie capuse Bucuresti - Ilfov

  Capusele reprezinta o specie de insecte, care se hraneste cu sangele cald al mamiferelor si care pot provoca leziuni extrem de grave ale organismului, transmitand boli precum tifosul, Lyme sau febra recurenta. In Romania exista 27 de specii de capuse, cea mai frecventa fiind lxodes ricinus.

  Practic, capusele sunt cei mai mari acarieni, avand dimensiuni de 2-30 mm.

  Tinand cont de faptul ca muscatura lor poate fi extrem de periculoasa, atat pentru om, cat si pentru animale, locurile unde se descopera capuse trebuie sa fie curatate .

  Evident, acasta curatare se face de o echipa de dezinsectie, precum pestcontrol Bucuresti, care poate gasi cea mai buna solutie impotriva acestor mici daunatori.

  Cum se face dezinsectia unei zone cu capuse?

   De regula, interventiile se fac cu substante de gradul III si IV de toxicitate, care nu sunt daunatoare nici oamenilor nici animalelor, odata ce sunt uscate. Substantele se introduc intr-o pompa de joasa presiune si se imprastie prin intermediul unui atomizor.

  Pentru ca dezinsectia sa fie cat mai eficienta, trebuie sa se intervina in doua randuri, pentru a putea elimina atat capusele vii, cat si capusele aparute din larvele ce au fost depuse de acestea. Cele doua interventii se fac la distanta de aproximativ doua saptamani si este bine sa se faca intr-o perioada in care sunt sanse scazute de ploaie, deoarece in cazul umezelii, substantele nu mai sunt eficiente.

  Cum se manifesta muscatura unei capuse?

   Muscatura unei capuse este, de cele mai multe ori nedureroasa. Din acest motiv, foarte multi oameni muscati de acesti acarieni realizeaza acest lucru doar in momentul in care apar efectele. Daca descoperi ca ai fost muscat de o capusa, este bine sa te folosesti de o penseta pentru a o elimina, prinzand-o cat mai aproape de cap si smulgand-o din piele. Odata ce ai eliminat-o este bine sa o pastrezi, pentru a o putea prezenta unui medic in cazul in care este nevoie.

  Pentru a nu ajunge la muscaturi de capuse, este indicat sa porti pantaloni lungi in zonele cu iarba, sa te feresti de locurile cu umezeala foarte multa si sa verifici fiecare haina dupa ce petreci o perioada mai mare intr-o zona verde.

Call Now Button