• Unde traiesc si unde se ascund plosnitele de pat - Cimex lectularius

  Informatii utile in identificarea corecta a plosnitelor si in depistarea unei infestari cu plosnite - Cimex lectularius

 • Plosnita - caracteristici, unde traieste, unde se ascunde

  Plosnita - 5 caracteristici rapide

  1. in ultimii ani au aparut tot mai multe cazuri de infestare cu plosnite in mai multe regiuni de pe Glob
  2. plosnitele adulte au o lungime de aproximativ 4 - 5 mm si dimensiunea unei seminte de mar
  3. nu au aripi si nu zboara
  4. au culoarea maro-roscat, iar abdomenul se inchide la culoare pe masura ce digera sangele extras
  5. reactiile la ciupiturile de plosnite variaza de la om la om, putand fi mai usoare sau mai severe

  Unde traieste plosnita?

  Ca si habitat plosnita prefera zonele intunecate si linistite din apropierea gazdei. Se ascunde in locurile greu accesibile si la colturile mobilei, a saltelei sau a patului. Este atrasa de dioxidul de carbon si de caldura pe care o emit oamenii. De obicei poate fi observata noaptea, atunci cand nu este lumina, mai ales daca nu traiesc in grupuri. Adeseori sunt prezente in hoteluri si pensiuni, se pot muta rapid dintr-o camera in alta acolo unde exista blocuri de apartamente si se pot transporta dintr-un loc in altul in bagaje sau in mobilierul second hand. Prin urmare, daca vreti sa cumparati mobilier la mana a doua sau sa-l primiti in dar este extrem de important sa cunoasteti sursa de provenienta sau sa-l inspectati foarte bine, pe toate partile.

  Plosnitele de pat sunt insecte mici, nocturne, fara aripi si apartin familiei de insecte Cimicidae. Ele se hranesc cu sangele cald al animalelor si al oamenilor. Au o forma ovala, iar la maturitate ating 5 cm. Nimfele sunt trasparente sau au o culoarea galbuie si o lungime de 1-4 mm. Plosnitele au doua antene si sase picioare. Pentru a se ascunde ele isi pot gasi un loc pana la 7 m distanta, dar in general nu se indeparteaza mai mult de 1-2m de gazda.

   

  Aveti nevoie de servicii dezinsectie plosnite? Click aici si afla cum poti scapa rapid si eficient de plosnitele de pat sau plosnitele de saltea.

   

  Unde se ascund plosnitele?

  Pentru ca au corpul aplatizat se pot ascunde cu usurinta in locurile foarte mici si inguste, cum ar fi in fisurile din parchet, sub covoare, in spatele tapetului, a ramelor de pat, in canapele, in spatele tablourilor sau ramelor acestora si in multe alte locuri unde sunt dificil de identificat. In general prefera sa ramana in grupuri, iar acolo unde exista infestari mari este de asemenea si un miros dulce neplacut.

  Ca si ciclu de viata, plosnita se metamorfozeaza in etape si trece de la ou, la nimfa si apoi la adult. Nimfele sunt mai mici si parcurg mai multe stadii pana la maturitate. Femela depunde intre 200 si 500 de oua in timpul vietii si 10-50 de oua la un moment dat. Nimfele ies din oua dupa un interval de 6-17 zile, iar adultii pot supravietui chiar si un an de zile, fara sa se hraneasca.

   

  Vreti sa aflati mai multe lucruri despre plosnite? Urmariti in continuare articolele de pe site-ul nostru.

  Doriti o solutie rapida si sigura pentru a scapa de plosnite? Contactati-ne azi pentru control si dezinsectie profesionala cu aparatura specializata si rezultate remarcabile in timp scurt.

   

 • Dezinsectie plosnite de pat - Deratizare Pest Control Bucuresti

  Articol actualizat 05.01.2022 O infestare cu plosnite de pat/saltea este o problema pe care orice proprietar ar trebui sa o trateze intr-un mod extrem de serios. Acesti daunatori parazitari se hranesc cu sangele oamenilor, precum si cu sangele cald al altor vietuitoare (ex animale de companie). Unii oameni cred in mod eronat ca plosnitele de pat sunt greu de observat la fata locului, deoarece [...]

  Vezi si

  Cum identifici corect o infestare cu plosnite

  Plosnitele sunt insecte parazite care traiesc hranindu-se cu sangele uman, proces care dureaza aproximativ 3-12 minute. Intepatura plosnitei obisnuite provoaca eruptii cutanate la oameni, care sunt adesea confundate cu o reactie alergica. De fapt, o astfel de reactie se numeste oreion parazit . Umflarea parazitara este o afectiune cu mancarime a pielii care apare ca urmare a muscaturii sau [...]

  Vezi si

  Cum scapi de plosnite - Ce metode de combatere exista

  Lupta cu plosnitele de pat este o ocupatie dificila si nu intotdeauna de succes pentru oameni. Plosnitele de pat sunt insecte mici, agile, care sunt obisnuite sa se ascunda in timpul zilei in cele mai indepartate colturi ale dormitorului, deci este dificil sa te intalnesti cu ele, nu doar sa te lupti. Cu toate acestea, lupta impotriva insectelor de pat acasa este inca necesara si nu fiecare [...]

  Vezi si

  1 of page 2

Call Now Button