• Pentru mai multe informatii apelati (+40) 0765.44.44.22

 •   Oferim consultanta DDD gratuit, contactati-ne acum

 • Majoritatea oamenilor se consideră veterani în bătălia cu molia, acea insectă mică, dar cu capacitatea de a produce daune semnificative. Fie că este vorba despre ciuperci în pantofi sau alimenți, ori de invadarea puloverelor preferate de lână, nimeni nu se bucură de apariția molilor. Ceea ce multe persoane nu știu este că molia de haine și molia de alimente sunt diferite, având nevoie de metode diferite de prevenire și control.

  Prevenirea infestării cu molii

  Prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratamentul. În ceea ce privește molia hainelor, acestea sunt atrase de fibrele animale – lână, blană, pene – iar umezeala și lipsa aerisirii sunt adesea catalizatoare în apariția lor. De aceea, este recomandat să păstrați hainele de lână și alte articole sensibile în pungi sigilate. De asemenea, o bună ventilație a dulapurilor și curățenia regulată pot preveni îmbibarea articolelor de îmbrăcăminte cu ouă de molie.

  În ceea ce privește molia de alimente, pricipala recomandare este de a păstra alimentele în recipiente închise ermetic. Molia alimentară se dezvoltă în medii unde există alimente bogate în proteine, precum făina, nucile, cerealele etc.

  Tratarea infestării cu molii

  Dacă molile au reușit să infesteze deja casa, există mai multe metode simple și eficiente de a le eradica. În ceea ce privește hainele, spălarea la temperaturi înalte, urmată de uscare în uscător la temperaturi ridicate, poate distruge molii, larvele și ouăle.

  Dacă infestarea este severă sau dacă molile continuă să reapară, poate fi necesară intervenția unui profesionist. PestControl este un serviciu de dezinsecție din București care se ocupă cu prevenirea și eliminarea infestațiilor de insecte și acarieni, inclusiv molii. Echipa de specialiști va identifica sursa infestării și va furniza un plan de tratament eficient care să prevină reapariția.

  Schimbarea stilului de viață, precum curățarea regulată sau depozitarea corectă a alimentelor și a hainelor, poate preveni apariția molilor. În cazul în care acestea sunt prea persistente sau situația pare că nu se îmbunătățește, nu ezitați să apelați la un serviciu profesionist precum www.pestcontrol-bucuresti.ro.

Call Now Button