• Plosnita verde | Plosnita de camp

 • Firma autorizata exterminam plosnita verde - plosnita de camp

   

  Insectele sunt probabil cele mai necunoscute specii de animale pentru oameni, de fapt stirile despre descoperirile de noi specii de insecte apar din cand in cand. Diverse surse afirma ca exista intre 6 si 30 de milioane de specii inca de descoperit si aproximativ 200 de milioane de insecte pe Pamant pentru fiecare fiinta umana.

  Desi se vorbeseste intotdeauna despre plosnite de pat , gandaci si furnici, exista multe alte specii de insecte, una dintre ele care atrage atentia este insecta mirositoare. Intr-adevar nu este o insecta binecunoscuta, de fapt nu exista aproape nici-un articol care sa trateze pe larg acest subiect, iar ceea ce exista este foarte confuz.

  Aceasta insecta este o adevarata problema in Romania, unde s-a raspandit in ultimul deceniu. Nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la muscaturi, deoarece plosnita de camp sau plosnita verde nu musca sau deterioreaza proprietatile. Potrivit colegilor nostri de la Ehrlich, cea mai mare problema este ca, desi sunt in principal un daunator care afecteaza agricultura (fructe si legume), toamna, odata cu venirea frigului, cauta adapost si atunci invadeaza case si afaceri, deci orice cale de acces va trebui sigilata sau o crapatura prin care ar putea accesa interiorul, in plus fata de crearea unei zone de tratament in jurul proprietatii pentru a tine departe aceasta specie de plosnite.

  Numele sau, gandaci mirositor, se datoreaza faptului ca, atunci cand sunt atacati, expulzeaza un miros neplacut ca metoda de aparare, asa ca daca descoperiti o insecta puturoasa acasa, desi o puteti indeparta cu un aspirator, riscati ca mirosul sa fie impregnat aceasta.

  Mirosul plosnitei de camp sau plosnitei verzi este asemanator cu al plosnitei de pat, unul dintre semnele de detectat daca exista o infestare cu plosnita de pat este mirosul neplacut pe care il produce o infestare stabilita intr-o camera.

  Toate insectele sunt diferite si au trasaturi caracteristice. Gandacul mirositor (plosnita de cereale) – asa cum se numeste in mod popular are capacitatea de a emite un miros neplacut specific. Acesta este un tip de protectie impotriva dusmanilor. Insecta este raspandita pe scara larga in Rusia. Adesea o insecta isi are resedinta intr-o locuinta umana. Mirosul de gandac seamana cu zmeura. Primavara, insecta are o culoare verde bogata. Incetul cu incetul, culoarea devine galbena. Acest lucru este necesar pentru camuflajul de toamna.

  Caracteristici generaleȘ plosnita verde – plosnita de camp – plosnita cerealelor?

  Gandacul are un corp plat care seamana cu un pentagon. Lungimea corpului ajunge la 9-12 mm. Sub coaja tare sunt o pereche de aripi.

  Parfumul este creat de glande speciale gasite in cefalotorax sau in partea din spate a corpului. Depinde direct de subspeciile insectelor. Culoarea este verde, galben, maro. Culoarea se schimba constant si depinde direct de locul de resedinta si de perioada anului.

  Aparatul oral este de tip perforat si aspirat. Este necesar o tija pentru a gauri frunzele. Dupa sosirea vremii reci, insecta cade intr-un fel de hibernare. Plosnita verde se va trezi dupa sosirea primaverii si incalzirea solului. Reproducerea activa este caracteristica perioadei de primavara. 

  Plosnita verde – Gandacul mirositor: un mic daunator cu o protectie deosebita

  Aceasta creatie a naturii este familiara tuturor din copilarie. Printre boabele de zmeura sau agrise trebuie sa fi fost gasit un gandac verde, care se bucura si de fructele din gradina. Vom vorbi despre asta astazi

  Pare mic si inofensiv, dar are un miros atat de caracteristic incat impresia este intotdeauna de neuitat. 

  Caracteristici si habitat.

  La inceputul primaverii printre multe insecte plosnita verde  este na dintre cele mai numeroase. O culoare stralucitoare pana la culoarea mijlocie ii permite sa se mascheze bine daca se aseaza pe suprafata frunzelor.  Dimensiunile sale sunt de pana la aproximativ 12 mm lungime.

  Toamna, ca si frunzele copacilor, gandacul este acoperit cu pete intunecate de diferite culori: de la maro la maro sau galben-negru. Nu este usor sa-l vezi intr-o planta. Unul dintre numele populare ale insectei„scut” reflecta forma carapacei sale turtite. Mai jos are o pereche de aripi.

  Dar insecta zboara putin, doar pentru a se deplasa de la ramura la ramura. Pe frunze se deplaseaza cu ajutorul a trei perechi de picioare. Antenele lunga o vor ajuta sa navigheze si sa gaseasca mancare.

  Cu ajutorul unui aparat de aspiratie, numit intepator, insecta extrage sucul din plante. Cea mai importanta caracteristica a insectei este prezenta glandelor speciale in cefalotorax, care emit lichid mirositor. Alte insecte pot muri din cauza unui astfel de atac sau paralizie, dar acest lucru nu este periculos pentru oameni.

  O persoana simte prezenta insectelor chiar si de la 3 metri. Mirosul din lumea plosnitellor este un fel de instrument de comunicare, ajuta la comunicare.

  De exemplu, acesta este un avertisment despre un atac, un indicator cu feromoni pentru a atrage un partener in timpul sezonului de imperechere. Glandele functioneaza chiar si instadiul de larva a insectelor, protejandu-le de la nastere.

  Acesta este cel mai important organ pentru viata insectei. Pulverizatorul de lichid mirositor respinge dusmanii, dar nu toti. Broastele, , puii de gaina nu se tem de plosnita verde. Dar putini oameni vor sa manance o insecta „parfumata”, iar protectia preventiva functioneaza.

  Gandacul imputit este familiar rezidentilor din toate tarile din Europa si Asia. De la sfarsitul secolului trecut, au aparut informatii despre aparitia sa in Statele Unite. Pentru proprietarii de ferme, plosnitele de camp au deteriorat spatiile verzi si chiar au patruns in cladiri rezidentiale pentru iarna.

  Ce stil de viata si comportament au

  Activitatea gandacului incepe in primavara. Traieste in vegetatie inainte de vreme rece. In toamna, plosnita de camp se ascunde in asternut de foioase, scoarta de copac si resturi de constructii. Iarna, hiberneaza inainte de incalzire.

  Gandacii adora sucul de fructe de padure

  Primul lucru pe care il face dupa sosirea caldurii - incepe sa se inmulteasca activ. In nutritie, insecta nu este pretentioasa. Ii place in special sucul de zmeura, coacaze si zmeura. Depune oua acolo unde mananca.

  Fiecare depunere contine 40 de oua. Tinerii sunt foarte asemanatori cu adultii. Singura diferenta este lipsa aripilor. Pentru formarea sa, trebuie depasite 5 etape de dezvoltare. Nu toti supravietuiesc pana la ultima etapa de dezvoltare.

  Prefera un stil de viata inactiv. Isi petrece cea mai mare parte a timpului in tufisuri si este alimentat activ cu substante nutritive.

  De ce miroase insecta?

  Plosnita mirositoare are un excelent simt al mirosului. Un parfum specific ajuta la gasirea altor insecte pentru imperechere, precum si la informarea ca teritoriul este ocupat. Duhoarea este eliberata si in caz de pericol.

  Glandele din fata sau din spatele corpului secreta lichide neplacute. Lichidul poate otravi alte insecte. Substanta este toxica pentru alti reprezentanti. 

  Cum sa se reproduc?

  Imperecherea incepe primavara. Gandacii isi depun ouale acolo unde se hranesc. Nu multi supravietuiesc pana la pubertate. Majoritatea reprezentantilor mor inainte. Fiecare eclozare produce 40 de indivizi. Larvele nu sunt foarte diferite de adulti. Singura diferenta este lipsa aripilor.

  Este daunator pentru oameni?

  Insecta nu provoaca mult rau oamenilor. Singurul lucru negativ este disconfortul legat de mirosul intepator si neplacut. Dupa contactul cu insecta, cu siguranta si mainile vor mirosi. De asemenea, insecta este probabil sa fie consumata impreuna cu zmeura nespalata, iar acest lucru, cel putin, este foarte neplacut.

Call Now Button