• Pentru mai multe informatii apelati (+40) 0765.44.44.22

 •   Oferim consultanta DDD gratuit, contactati-ne acum

 • Gandaci de canalizare

 • Firma autorizata dezinsectie gandaci de apa si gandaci de canalizare

   

  Familie : Hydrophilidae (gandaci de canalizare) in ordinul Coleoptera (gandaci)

  Descriere : Gandaci de apa ovali simplificati, cu spatele neted. De obicei au culoarea negra sau maro, uneori sunt cu modele. Antenele in clopot, scurte, deseori tinute din vedere; palpii (apendicele tactile langa gura) sunt mai lungi, asemanatoare antenelor. Patea inferioara, o coloana vertebrala ascutita curge adesea pe corp, trecand peste torace si peste abdomen. Picioarele posterioare de obicei turtite, cu o franjura de fire de par. Hidrofilele inoata miscandu-si alternativ picioarele si iau aerul de la suprafata cu capul din apa.

  Larve asemanatoare cu viermele, segmentate, maronii, destul de translucide, cu 6 picioare in partea din fata a corpului. Piesele bucale ciupitoare au „dinti” pe langa varfurile ascutite. Inot rapid si bine.

   

  Dimensiune : Lungime: adulti pana la aproximativ 1½ inci (variaza in functie de specie).

   

  HABITAT SI CONSERVARE GANDACI DE CANALIZARE

  Cateva specii traiesc pe uscat, dar majoritatea sunt acvatice, preferand apa destul de putin adanca. Adultii pot zbura si uneori ajung in piscine si galeti. De asemenea, sunt atrasi de lumini noaptea. Multe insecte acvatice prind aerul impotriva corpului lor pentru a ramane sub apa mai mult timp. Hidrofilele vin mai intai la suprafata capului si isi folosesc antenele pentru a pompa rapid aerul pe burta. Alte insecte isi scot cozile din apa si trag aer sub aripi ridicandu-le usor.

  ALIMENTE PREFERATE DE GANDACII DE APA

  Larvele gandacilor de canalizare sunt pradatoare, folosind piese bucale puternice, de tip pincher, pentru a captura si devora o varietate de nevertebrate acvatice, cum ar fi larvele de tantari si melci. Adultii, in functie de specie, pot fi pradatori sau pot fi manatori, consumand alge sau plante moarte sau in descompunere sau materiale animalesi chiar si fecale de aceea in Bucuresti ei sunt regasiti cu precadere in sistemul de canalizare.

  CICLU DE VIATA GANDACI DE CANALIZARE

  La fel ca si alti gandaci, gandacii de apa incep viata ca oua, apoi eclozeaza si trec prin mai multe etape larvare, mancand cu foame si mutand pe masura ce cresc. O molta finala ii transforma in adulti cu aripi, maturi sexual, care se imperecheaza si depun oua. Multe specii pot crea un sunet scartait sau ciripit; acest lucru ii poate ajuta sa atraga parteneri.

   

  CONEXIUNI CU MEDIUL UMAN

  „Pot sa ma muste?” Aproape orice insecta poate avea muscaturi! Ca si in cazul altor insecte acvatice, acesti gandaci sunt o componenta sanatoasa a ecosistemelor care produc pesti, pasari de apa si multe alte animale de care ne bucuram. Se pare ca unele larve de gandaci de canalizare cauzeaza probleme in incubatoarele de pesti (ehelestee si ferme piscicole).

   

  CONEXIUNI ECOSISTEMICE

  Larvele de prada si adultii joaca un rol in controlul populatiilor multor animale pe care le mananca, inclusiv tantari. Adultii ajuta la reciclarea nutrientilor in forme pe care plantele si alte organisme le pot folosi.

   

  PestControl-Bucuresti - cele mai eficiente tratamente de dezinsectie anti-gandaci de canalizare din Bucuresti si Ilfov:

  Pest Control este locul ideal catre care te poti orienta atunci cand ai nevoie de servicii de dezinsectie gandaci de canalizare. In plus, de la specialisti poti invata tot ce conteaza referitor la prevenire, astfel incat sa stii cum sa tii la distanta asemenea insecte si pe viitor sa nu te mai deranjeze.

  Un detaliu important este acela ca interventiile sunt foarte rapide, ceea ce presupune ca poti reveni in cel mai scurt timp la activitatile tale obisnuite si nu trebuie sa ai parte de cine stie ce disconfort. Totul se planuieste in functie de programul tau, ceea ce iti asigura libertate deplina si nu trebuie sa iti iei zile libere de la serviciu sau sa te invoiesti. Nu se fac compromisuri si ai certitudinea ca fiecare interventie este una cat se poate de eficienta.

  Echipa Pest Control foloseste doar cele mai bune substante, cele care sunt foarte concentrate si nici macar nu sunt accesibile in comert pentru persoanele fizice. Acestea se dovedesc a fi si foarte sigure, astfel ca nu afecteza omul, animalele de companie sau plantele, ci doar gandacii de canalizare.

  E bine sa nu te complici pe cont propriu atunci cand te confrunti cu o situatie delicata intrucat pe aceasta cale nu vei face nimic altceva decat sa arunci banii pe fereastra. Mai mult, este foarte simplu sa o situatie sa degenereze, ceea ce presupune ca ulterior este mult mai dificil de gestionat, astfel ca merita sa apelezi la Pest Control pentru dezinsectie gandaci de canalizare.

  Echipa care te asteapta aici dispune de o bogata experienta, iar pentru aceasta nu exista situatii care sa se dovedeasca a fi mult prea complicate incat sa nu isi gaseasca cea mai buna solutie. Fie ca problema ta se afla in faza incipienta, fie este deja mai grava, cert este ca o poti rezolva mai simplu atunci cand ai aproape echipa potrivita.

  Si preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, motiv pentru care nu ai motive pentru care sa nu iei rapid masurile adecvate. Tarifele variaza in functie de fiecare situatie in parte, dar cert este ca nu ai nevoie de o mica avere pentru a putea gestiona totul asa cum se cuvine. Daca tocmai ai observat gandaci de canalizare cum isi fac veacul in preajma locuintei tale, e bine sa aplici cele mai bune masuri cat de repede se poate pentru ca eficienta sa fie maxima.

   

 • De Ce Sunt Căpușele Periculoase și Cum le Poți Controla

  În fiecare primăvară, natura renaște și cu ea reapar și niște mici creaturi periculoase: căpușele. Discrete și dificil de observat, aceste micuțe insecte pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea noastră și a animalelor de companie. În acest articol, îți vom explica de ce sunt căpușele periculoase și cum le poți controla. Căpușele sunt insecte parazite care se[...]

  Read more

  Cum să Identifici și să Elimini Gandacii din Locuința Ta

  Gandacii din locuința ta pot fi mai mult decât doar o sursă de disconfort. Acești insectari pot cauza probleme de sănătate prin contaminarea alimentelor și a suprafețelor cu bacterii și alte germeni patogeni. Prin urmare, este esențial să recunoști semnele unei infestări și să acționezi imediat pentru a o combate. Acest articol va oferi sfaturi utile despre cum să [...]

  Read more

  Cum scap de gandacii de bucatarie

  Fiind adesea asociat cu murdăria și insalubritatea, gândacul de bucătărie este insistent, proliferând cu ușurință chiar și în spațiile cel mai bine întreținute. Dacă te gândești cu teamă la aceste creaturi neplăcute care se plimba pe masă, este timpul să iei acțiune. Pest Control Bucuresti te ajută în acest sens, propunându-ți diverse metode de eradicare a [...]

  Read more

  1 of page 2

Call Now Button