Pest Control este o firma de dezinsectie si deratizare cu sediul in Bucuresti, ne ocupam cu combaterea eficienta a miriapodelor oriunde in bucuresti si judetul Ilfov. Tratamentele sunt eficiente, garantate, ecologice si in totlitate sigure pentru copii si animalele de companie.
Miriapodele (numite așa pentru că posedă un foarte mare număr de picioare) sînt artropode vermifore constituite dintr-o extremitate cefalică bine individualizată (capul), urmată de un număr mare de inele asemănătoare între ele ; pe fiecare dintre acestea se insera una sau două perechi de picioare. Miriapodele respiră printr-un sistem traheal prevăzut cu numeroase orificii stigmatice. La cap prezintă o pereche de antene mai mult sau mai puțin lungi și un aparat masticator. Unele sînt lipsite de ochi, altele prezintă oceli în număr variabil, dar pereche, puțind ajunge, la genul Julus, la 14 perechi.
Aceste două ordine se deosebesc 'între ele și prin modul lor de alimentație. Chilognatele folosesc o alimentație de natură vegetală (semințe rădăcini de plante) și pot aduce prin aceasta prejudicii agriculturii. Chilo- podele sînt prădătoare. Ele se hrănesc cu diverse insecte mici (adulte sau larve), precum și cu arahnide mici.
Importanța miriapodelor în entomologia medicală este restrînsă. Ele se pot introduce în unele cavități naturale ale corpului uman, unde își pot petrece o perioadă mai lungă sau mai scurtă de parazitism accidental. Se citează cazuri în care ele s-au introdus în fosele nazale, de unde au pătruns în sinusuri (sinusul mandibular, sinusul frontal) sau în tubul digestiv. Pot de asemenea pătrunde în conductul auditiv extern. în tubul digestiv pot ajunge și pe cale orală. Pătrunderea lor în aceste cavități poate fi activă sau pasivă. Introducerea activă are loc, de obicei, în timpul somnului persoanelor care se culcă pe sol și, mai ales, dacă acestea dorm cu gura deschisă. Pătrunderea pasivă se face prin ingerarea unor fructe aflate pe sol și intrate în descompunere, fructe în care sînt găzduite temporar miriapode.
Tabloul clinic. în cazul prezenței miriapodelor în conductul auditiv extern, în fosele nazale și, mai ales, în sinusuri, pacienții respectivi vor prezenta manifestări clinice subiective și obiective. între cele subiective sînt citate: ecefalalgia, senzația de corp străin, amețeli, prurit mai mult sau mai puțin intens, uneori o stare delirantă și alteori chiar convulsii. Ca semne obiective : inflamația locală cu producerea unei secreții mucoase, pseudopurulente. Staționarea miriapodelor în tubul digestiv produce fenomene clinice asemănătoare cu cele ale unei helmintiaze. Toate fenomenele patologice dispar însă, în general, o dată cu eliminarea paraziților
Dezinsectia se realizeaza prin aplicarea unor biocide speciale, omologate special pentru combaterea acestui tip de parazit.
In spatii interioare se realizeaza prin pulverizare reziduala cu pompe de joasa presiune.
In spatii exterioare se realizeaza atat pri pulverizare reziduala cat si prin pulverizare LV cu atomizoare de mare putere atat pe alei, pereti cat si in vegetatie.
Fiind adesea asociat cu murdăria și insalubritatea, gândacul de bucătărie este insistent, proliferând cu ușurință chiar și în spațiile cel mai bine întreținute. Dacă te gândești cu teamă la aceste creaturi neplăcute care se plimba pe masă, este timpul să iei acțiune. Pest Control Bucuresti te ajută în acest sens, propunându-ți diverse metode de eradicare a [...]
Denumire stiintifica: Genul Dermatophagoides - Denumire populara: acarienii de praf Din punct de vedere morfologic, genul Dermatophagoides are în comun cu sarcoptidele forma globuloasă, prezenţa de epimerite şi lipsa de stigmate respiratorii. Se deosebeşte însă de ele prin lungimea picioarelor. .Ambele specii fac parte dintre acarienii detriticoli, care se [...]
FAMILIA SARCOPTIDAE - Caracteristici si combatere - Scabie in denumire pop "Raia"- "Raie" Sarcoptidele sînt tot acarieni cu epimerite, dar nu sînt vermiformi. ci globuloși.Reprezentantul cel mai bine cunoscut al acestei familii este Sarcop- tes scabiei, agentul cauzator al rîiei umane.Sarcoptes scabiei. Are o formă globuloasă, ușor ovalară. Cele două sexe se [...]
Login | Politica de confidentialitate | GDPR | Politica de cookie-uri | Politica de accesibilitate