• Pentru mai multe informatii apelati (+40) 0765.44.44.22

 •   Oferim consultanta DDD gratuit, contactati-ne acum

 • Miriapodele - Caracteristici si combatere

  Pest Control este o firma de dezinsectie si deratizare cu sediul in Bucuresti, ne ocupam cu combaterea eficienta a miriapodelor oriunde in bucuresti si judetul Ilfov. Tratamentele sunt eficiente, garantate, ecologice si in totlitate sigure pentru copii si animalele de companie.

 • Miriapode - Servicii de dezinsectie si combatere

   

  Miriapodele (numite așa pentru că posedă un foarte mare număr de picioare) sînt artropode vermifore constituite dintr-o extremitate cefalică bine individualizată (capul), urmată de un număr mare de inele asemănă­toare între ele ; pe fiecare dintre acestea se insera una sau două perechi de picioare. Miriapodele respiră printr-un sistem traheal prevăzut cu nume­roase orificii stigmatice. La cap prezintă o pereche de antene mai mult sau mai puțin lungi și un aparat masticator. Unele sînt lipsite de ochi, altele prezintă oceli în număr variabil, dar pereche, puțind ajunge, la genul Julus, la 14 perechi.

  Clasa miriapodelor se divide în două ordine, și anume :

  1. Ordinul Cliilognate (syn. Piplopoddf care se caracterizează prin forma, în general, cilindrică a corpului, prin antene relativ scurte, alcă­tuite dintr-un număr redus de articole și mai ales prin prezența a eîte două perechi de picioare pe majoritatea inelelor corpului. Picioarele se insera pe fața ventrală a inelelor, în imediata apropiere a liniei medio ventrale. Inelele cu două perechi de picioare au luat naștere prin contopirea a două inele primitive; proba e faptul că în fiecare din aceste inele se găsesc cite două perechi de ganglioni nervoși și cîte două perechi de orificii stigmatice (G. Dinulescu). în ordinul chilognate intră ca genuri principale : Julus cu specia terrestris și genul Polidesmus cu specia complementus.
  2. Ordinul Chilopode. Corpul lor este aplatizat dorsoventral. Posedă antene mai lungi decît chilognațele, iar fiecare inel al corpului nu are decît o singură pereche de picioare, care se insera lateral, pe liniile laterale ale corpului. în acest ordin intră ca genuri principale : Geophilus cu numeroase specii (G. similis, G. longicornis, G. carpopliagiis) și Lifhobius cu specia for- ficatus și melanops.

  Aceste două ordine se deosebesc 'între ele și prin modul lor de ali­mentație. Chilognatele folosesc o alimentație de natură vegetală (semințe rădăcini de plante) și pot aduce prin aceasta prejudicii agriculturii. Chilo- podele sînt prădătoare. Ele se hrănesc cu diverse insecte mici (adulte sau larve), precum și cu arahnide mici.

  Importanța miriapodelor în entomologia medicală este restrînsă. Ele se pot introduce în unele cavități naturale ale corpului uman, unde își pot petrece o perioadă mai lungă sau mai scurtă de parazitism accidental. Se citează cazuri în care ele s-au introdus în fosele nazale, de unde au pă­truns în sinusuri (sinusul mandibular, sinusul frontal) sau în tubul digestiv. Pot de asemenea pătrunde în conductul auditiv extern. în tubul digestiv pot ajunge și pe cale orală. Pătrunderea lor în aceste cavități poate fi activă sau pasivă. Introducerea activă are loc, de obicei, în timpul somnului persoanelor care se culcă pe sol și, mai ales, dacă acestea dorm cu gura deschisă. Pătrunderea pasivă se face prin ingerarea unor fructe aflate pe sol și intrate în descompunere, fructe în care sînt găzduite temporar miriapode.

  Tabloul clinic. în cazul prezenței miriapodelor în conductul auditiv extern, în fosele nazale și, mai ales, în sinusuri, pacienții respectivi vor prezenta manifestări clinice subiective și obiective. între cele subiective sînt citate: ecefalalgia, senzația de corp străin, amețeli, prurit mai mult sau mai puțin intens, uneori o stare delirantă și alteori chiar convulsii. Ca semne obiective : inflamația locală cu producerea unei secreții mucoase, pseudopurulente. Staționarea miriapodelor în tubul digestiv produce fenomene clinice asemănătoare cu cele ale unei helmintiaze. Toate fenomenele patologice dispar însă, în general, o dată cu eliminarea paraziților

 • Dezinsectia chimica

  Dezinsectia se realizeaza prin aplicarea unor biocide speciale, omologate special pentru combaterea acestui tip de parazit.

  In spatii interioare se realizeaza prin pulverizare reziduala cu pompe de joasa presiune.

  In spatii exterioare se realizeaza atat pri pulverizare reziduala cat si prin pulverizare LV cu atomizoare de mare putere atat pe alei, pereti cat si in vegetatie.

 • Cum scap de gandacii de bucatarie

  Fiind adesea asociat cu murdăria și insalubritatea, gândacul de bucătărie este insistent, proliferând cu ușurință chiar și în spațiile cel mai bine întreținute. Dacă te gândești cu teamă la aceste creaturi neplăcute care se plimba pe masă, este timpul să iei acțiune. Pest Control Bucuresti te ajută în acest sens, propunându-ți diverse metode de eradicare a [...]

  Read more

  Acarieni de praf - Genul Dermatophagoides

     Denumire stiintifica: Genul Dermatophagoides -  Denumire populara: acarienii de praf Din punct de vedere morfologic, genul Dermatophagoides are în comun cu sarcoptidele forma globuloasă, prezenţa de epimerite şi lipsa de stigmate respiratorii. Se deosebeşte însă de ele prin lungimea picioarelor. .Ambele specii fac parte dintre acarienii detriticoli, care se [...]

  Read more

  Fam Sarcoptidae - Raia

     FAMILIA SARCOPTIDAE - Caracteristici si combatere - Scabie in denumire pop "Raia"- "Raie" Sarcoptidele sînt tot acarieni cu epimerite, dar nu sînt vermiformi. ci globuloși.Reprezentantul cel mai bine cunoscut al acestei familii este Sarcop- tes scabiei, agentul cauzator al rîiei umane.Sarcoptes scabiei. Are o formă globuloasă, ușor ovalară. Cele două sexe se [...]

  Read more

  1 of page 6

Call Now Button