• Pentru mai multe informatii apelati (+40) 0765.44.44.22

 •   Oferim consultanta DDD gratuit, contactati-ne acum

 • Miriapodele - Caracteristici si combatere

  Pest Control este o firma de dezinsectie si deratizare cu sediul in Bucuresti, ne ocupam cu combaterea eficienta a miriapodelor oriunde in bucuresti si judetul Ilfov. Tratamentele sunt eficiente, garantate, ecologice si in totlitate sigure pentru copii si animalele de companie.

 • Miriapode - Servicii de dezinsectie si combatere

   

  Miriapodele (numite așa pentru că posedă un foarte mare număr de picioare) sînt artropode vermifore constituite dintr-o extremitate cefalică bine individualizată (capul), urmată de un număr mare de inele asemănă­toare între ele ; pe fiecare dintre acestea se insera una sau două perechi de picioare. Miriapodele respiră printr-un sistem traheal prevăzut cu nume­roase orificii stigmatice. La cap prezintă o pereche de antene mai mult sau mai puțin lungi și un aparat masticator. Unele sînt lipsite de ochi, altele prezintă oceli în număr variabil, dar pereche, puțind ajunge, la genul Julus, la 14 perechi.

  Clasa miriapodelor se divide în două ordine, și anume :

  1. Ordinul Cliilognate (syn. Piplopoddf care se caracterizează prin forma, în general, cilindrică a corpului, prin antene relativ scurte, alcă­tuite dintr-un număr redus de articole și mai ales prin prezența a eîte două perechi de picioare pe majoritatea inelelor corpului. Picioarele se insera pe fața ventrală a inelelor, în imediata apropiere a liniei medio ventrale. Inelele cu două perechi de picioare au luat naștere prin contopirea a două inele primitive; proba e faptul că în fiecare din aceste inele se găsesc cite două perechi de ganglioni nervoși și cîte două perechi de orificii stigmatice (G. Dinulescu). în ordinul chilognate intră ca genuri principale : Julus cu specia terrestris și genul Polidesmus cu specia complementus.
  2. Ordinul Chilopode. Corpul lor este aplatizat dorsoventral. Posedă antene mai lungi decît chilognațele, iar fiecare inel al corpului nu are decît o singură pereche de picioare, care se insera lateral, pe liniile laterale ale corpului. în acest ordin intră ca genuri principale : Geophilus cu numeroase specii (G. similis, G. longicornis, G. carpopliagiis) și Lifhobius cu specia for- ficatus și melanops.

  Aceste două ordine se deosebesc 'între ele și prin modul lor de ali­mentație. Chilognatele folosesc o alimentație de natură vegetală (semințe rădăcini de plante) și pot aduce prin aceasta prejudicii agriculturii. Chilo- podele sînt prădătoare. Ele se hrănesc cu diverse insecte mici (adulte sau larve), precum și cu arahnide mici.

  Importanța miriapodelor în entomologia medicală este restrînsă. Ele se pot introduce în unele cavități naturale ale corpului uman, unde își pot petrece o perioadă mai lungă sau mai scurtă de parazitism accidental. Se citează cazuri în care ele s-au introdus în fosele nazale, de unde au pă­truns în sinusuri (sinusul mandibular, sinusul frontal) sau în tubul digestiv. Pot de asemenea pătrunde în conductul auditiv extern. în tubul digestiv pot ajunge și pe cale orală. Pătrunderea lor în aceste cavități poate fi activă sau pasivă. Introducerea activă are loc, de obicei, în timpul somnului persoanelor care se culcă pe sol și, mai ales, dacă acestea dorm cu gura deschisă. Pătrunderea pasivă se face prin ingerarea unor fructe aflate pe sol și intrate în descompunere, fructe în care sînt găzduite temporar miriapode.

  Tabloul clinic. în cazul prezenței miriapodelor în conductul auditiv extern, în fosele nazale și, mai ales, în sinusuri, pacienții respectivi vor prezenta manifestări clinice subiective și obiective. între cele subiective sînt citate: ecefalalgia, senzația de corp străin, amețeli, prurit mai mult sau mai puțin intens, uneori o stare delirantă și alteori chiar convulsii. Ca semne obiective : inflamația locală cu producerea unei secreții mucoase, pseudopurulente. Staționarea miriapodelor în tubul digestiv produce fenomene clinice asemănătoare cu cele ale unei helmintiaze. Toate fenomenele patologice dispar însă, în general, o dată cu eliminarea paraziților

 • Dezinsectia chimica

  Dezinsectia se realizeaza prin aplicarea unor biocide speciale, omologate special pentru combaterea acestui tip de parazit.

  In spatii interioare se realizeaza prin pulverizare reziduala cu pompe de joasa presiune.

  In spatii exterioare se realizeaza atat pri pulverizare reziduala cat si prin pulverizare LV cu atomizoare de mare putere atat pe alei, pereti cat si in vegetatie.

 • Metode Eficiente de Deratizare împotriva Șoarecilor și Sobolanilor

  Deratizarea este un proces extrem de important atunci când vine vorba de eradicarea rozătoarelor, cum ar fi șoarecii și șobolanii, care pot să cauzeze o varietate de probleme. Aceasta ar trebui realizată în mod regulat, în caz contrar, rozătoarele pot cauza distrugeri serioase și pot duce la răspândirea multor boli. Considerând aceste riscuri, este esențial să ne [...]

  Read more

  Cum să Scapi de Păianjeni în Casa Ta: Ghidul Complet

  Dacă si tu ești printre cei care te confrunți cu teamă reală de păianjeni sau dacă pur și simplu nu îți plac, atunci acest articol este pentru tine. Îți vom oferi un ghid complet despre cum să scapi de păianjeni în casa ta. Deși păianjenii sunt adesea nevinovați și sunt, de fapt, vânători naturali ai altor dăunători, este perfect normal să îți dorești să îi[...]

  Read more

  Prevenirea și Tratarea Infestațiilor cu Molii: Sfaturi Utile

  Majoritatea oamenilor se consideră veterani în bătălia cu molia, acea insectă mică, dar cu capacitatea de a produce daune semnificative. Fie că este vorba despre ciuperci în pantofi sau alimenți, ori de invadarea puloverelor preferate de lână, nimeni nu se bucură de apariția molilor. Ceea ce multe persoane nu știu este că molia de haine și molia de alimente sunt diferite, [...]

  Read more

  1 of page 8

Call Now Button