• Pentru mai multe informatii apelati (+40) 0765.44.44.22

  •   Oferim consultanta DDD gratuit, contactati-ne acum

  • Caracteristici, mod de viata, reproducere si unde o gasim

    PestControl Bucuresti poate combate cu succes aceasta insecta

  • Dezinsectie vaduva neagra

    • Aspect

    Vaduva nezgra sunt identificate prin semnul de clepsidra rosie de pe parte inferiara a abdomenului. Vaduvele negre a culoarea negru lucios. Cei mai multi paianjeni din aceasta grupa au de la 3 pana la 10 mm in dimensiune. Femelele sunt mai mari decat masculii si pot masura 13 mm in lungime. Acesti paianjeni sunt membri ai familiei Latrodectus.

    • Comportament, Dieta & Obiceiuri

    Unde se gasesc paianjeni Vaduva Neagra?

    Paianjenii vaduva se gasesc de obicei in zonele ferite cum ar fi spre exemplu crapaturile. In interiorul casei, vaduva negra se ascunde de obicei in locuri protejate, slab iluminate, cum ar fi garaje, colturi intunecate, subsoluri, dulapuri si zone mai putin aglomerate. Ei prospera in principal in zonele cu temperaturi ridicate si se regasesc cu precadere in zonele Sulina si lacul Razim.

    • Caracteristici

    O caracteristica importanta a vaduvei negre este piciorul pieptene.

    Vaduvele negre sunt timizi in natura. Acestea sunt solitare, socializeaza numai in timpul imperechierii. Vaduvele negre activeaza in general nocturn si mai putin in timpul zilei. Acestea pot fi uneori vazute agatate cu capul in jos in panza lor, expunand semnul distinctiv de clepsidra. Acest marcaj distinctiv este rosu aprins si semnalizeaza pericol pentru animale de prada si atacatori.

    Masculin vs Feminin

    In general, masculii sunt mai mici decat femelele, ajungand doar la aproximativ jumatate din marimea femelelor. Cu toate acestea, picioarele masculilor sunt considerabil mai mari decat ai femelolor si sunt marcate cu portocaliu si maro la articulatii. Masculii pot prezenta dungi rosii si albe pe abdomen, in functie de specie si sunt mai colorate si cu alt model decat femelele.

    Dieta : Ce Mananca?

    Ca majoritatea paianjenilor, sursa de hrana a vaduvei negre include o varietate de artropode, inclusiv furnici, omizi, lacuste, gandaci, gandaci si scorpioni, printre altele.

    Vaduva neagra proceseaza hrana in afara de trupurile lor. Dupa ce prada este prinsa in plasa, este injectata cu enzime digestive. Ei consuma prada, dupa ce s-a inmuiat si lichefiat. Dupa alimentare, abdomenul paianjenilor se extinde. Ca majoritatea paianjenilor, vaduva neagra este capabila de a trai timp de mai multe luni, fara hrana. Unele exemplare au supravietuit aproape un an, in absenta pradei.

     

    • Ciclul de viata / Reproducerea

    Imperecherea vaduvei negre are loc in timpul primaverii sau inceputul verii. In unele cazuri, femelele vaduvei negre consuma masculii dupa imperechere, hranindu-se cu ei ca surse de substante nutritive necesare pentru fertilizarea oulelor. Femelele pot produce mai multi saci de oua, in lunile de vara. Acesti saci sunt strans tesuti in cupe de matase si sunt protejate cu inversunare de catre femela pana la eclozare.

    Oua

    Sacii cu oua sunt albi, cafenii sau gri, au o textura ca a hartiei, si masoara de la 12 la 15 mm in diametru. Acestea pot fi in forma de para sau glob. Fiecare sac contine sute de oua, din care sute vor iesi sute de paianjeni. Cu toate acestea, doar cativa vor supravietui, ca vaduvele negre fiind canibali in primele lor etape de viata.

    Oualele pot fi gasite in crapaturi intunecate de sub pietre si in resturile naturale, cum ar fi excrementele. Hambarele si alte cladiri secundare sunt susceptibile de a gazdui acesti paianjeni, de asemenea. Oualelor de vaduva neagra pot fi depuse foarte simplu si in cuiburile neingrijite ale animalelor sau ale rozatoarelor

    Copii

    Copii supravietuitori ierneaza ca imaturi, iar apoi se maturizeaza complet in urmatoarea primavara. Copii sunt de culoare albi si portocaliu si seamana cu adulti masculi. Vaduvele negre sunt canibali si consuma multi pui pentru nutrienti.

     

    Desi durata de viata asteptatata de la vaduva neagra este de un an, unele exemplare au fost trait si pana la trei ani. Acesti paianjeni traiesc maimult timp in captivitate.

    Semnele prezentei unei vaduve negre

    Vaduvele negre produc tesaturi murdare, neregulate. Panzele, de obicei, sunt situate in apropiere de nivelul solului si in cadrul unui strat protejat, cum ar fi in mobilier de gazon sau din lemn. Femela cu marcajul distinctiv de clepsidra indica, de asemenea, prezenta lor.

    • Mai multe informatii

    Locatii

    In Romania, vaduva neagra a fost descoperita la Sulina, in anul 1961 si pe o insula a lacului Razim, in anul 1971, dupa ce, vreme indelungata, s-a crezut ca a disparut.

    Dupa cum se povesteste, in urma inseminarii, femelel ucid si consuma masculii cu care s-au imperecheat . Aceasta poveste a dus la numele vaduvei negre. Cu toate acestea, este o conceptie gresita ca toate vaduvele negre de sex feminin ucid si apoi se hranesc cu masculii. Mai degraba, acest comportament este de obicei observat numai in captivitate.

    Vaduva neagra contribuie la echilibrul ecosistemului prin consumarea insecte, cum ar fi muste si tantari. Aceasta controleaza, de asemenea populatiile de daunatori ai culturilor, hranindu-se cu daunatori care desfrunzesc plantele, inclusiv lacustele, gandaci si omizi.

    De ce sa alegi PestControl pentru a extermina paianjenii:

    Daca ai nevoie de servicii de dezinsectie vaduva neagra, atunci trebuie sa stii ca la Pest Control folosim doar cele mai concentrate substante care nici nu sunt accesibile in comert publicului larg. Astfel, ai garantia ca rezolvi totul si nu conteaza cat de simpla sau de complexa este situatia cu care te confrunti. In plus, substantele sunt foarte eficiente, dar si sigure, motiv pentru care nu afecteaza omul, animalele sau plantele ci ajuta doar la exterminarea paianjenilor, iar aici ai nimerit unde trebuie.

    Stii ca esti pe maini bune pentru ca echipa dispune de o bogata experienta, iar pentru aceasta nu exista situatii care sa se dovedeasca a fi mult prea complexe incat sa nu isi gaseasca solutia. Te bucuri si de profesionalism deplin, motiv pentru care oricand te confrunti cu o asemenea problema vei sti care sunt masurile pe care trebuie sa le iei.

    Interventiile se planuiesc in functie de mai multe detalii, dar cert este ca vei rezolva problema in cel mai scurt timp si vei avea numai de castigat. Nu trebuie sa lasi ca paianjenii vaduva neagra sa te afecteze in vreun fel si nu trebuie sa aduca nici cel mai mic disconfort. La Pest Control poti invata multe si despre prevenire pentru ca pe viitor sa tii la distanta asemenea probleme. Afli toate informatiile de care ai nevoie direct de la specialisti si intotdeauna este mult mai simplu sa previi o situatie decat sa o tratezi.

    Cert este ca atunci cand ai aproape o echipa cu experienta pe care te poti baza nu ai nici cea mai mica grija. Te bucuri de libertate deplina pentru ca interventiile se programeaza dupa posibilitatile tale si nu ai parte de nici cel mai mic disconfort. Nu vei fi nevoit sa te invoiesti de la serviciu sau sa ai parte de alte batai de cap.

    Nu ai nici cel mai mic motiv pentru care sa nu iei imediat masurile adecvate in conditiile in care costurile pentru eliminarea paianjenilor Vaduva Neagra sunt accesibile pentru toate buzunarele la Pest Control. Asadar, nu trebuie sa faci nici cel mai mic efort din punct de vedere financiar si este important sa nu te complici pe cont propriu pentru ca nu faci nimic altceva decat sa arunci banii pe fereastra si risti ca problema ta sa evolueze si ulterior sa fie mult mai dificil de gestionat. Alege sa lucrezi cu cei de la Pest Control si elimina orice disconfort din viata ta!

Call Now Button