• Pentru mai multe informatii apelati (+40) 0765.44.44.22

  •   Oferim consultanta DDD gratuit, contactati-ne acum

  • Deratizare soareci de casa

  •  

    Deratizare soareci de casa

    Identificare si control

    • Aspect

    Soarecii de casa sunt acoperiti cu par scurt, care este de culoare maro deschis sau gri / negru, cu abdomenul mai putin proeminent. Urechile si coada lor, de asemenea, sunt acoperite de par, desi pe aceste zone parul este mult mai putin decat pe celelate zone ale corpului. Soareci adulti cantaresc aproximativ 12-30 de grame si pot ajunge pana la 20 cm lungime de la nas pana la varful cozii. Excrementele lor sunt sub forma de pelet.

    • Comportament, Dieta & Obiceiuri

    In mod normal soarecele de casa este prezent in zonele agricole, cu multa vegetatie sau campuri deschise, foarte aproape de zonele unde hrana este abundenta.

    Soarecele de casa este foarte curios prin natura sa, iar el va petrece toata ziua explorand zone si teritorii noi. Atunci cand sunt disponibile soarecele de casa prefera semintele si nucile insa, fiind un gurmand din fire, nu va refuza niciun fel de hrana atunci cand este prezenta la discretie.

    De obicei, cand afara temperaturile incep sa scada vertiginos soarecii de casa deoarece nu hiberneaza, incep sa caute un loc cald pentru a ierna. Adesea, atrasi de mirosul de mancare, acestia gasesc sa se adaposteasca in casele oamenilor in structurile ferite si mai putin accesibile, cum ar fi caminele conductelor , poduri, pivnite, etc.

    • Reproducere

    Soarecele de casa este cunoscut pentru capacitatea sa de a se reproduce foarte repede. O singura femela este capabila sa nasca pana la opt pui pe an. Dupa o sarcina de 21 de zile, pui se nasc goi, orbi si dependenti in totalitate de mama lor. La aproximativ 21 de zile de la nastere puii sunt intarcati de mama lor, si incep sa faca excursii scurte in afara cuibului pentru a explora imprejurimile.Cei mai multi soareci ating maturitatea sexuala la 35 de zile de la nastere, si incep imperecherea dupa ce trec de varsta de sase saptamani.

    Semne ale infestarii cu soareci de casa.

    • Observatia

    Desi mai mult activ seara, este posibil sa observati soarecii gonind prin casa dvs. Cel mai probabil ii veti observa alegand agitat de-a lungul peretilor sau gonind spre ascunzatoarea lor netulburata.

    • Excrementele

    Cel mai bun indicator al prezentei lor sunt excrementele. In cazul in care exista o infestare cu soareci veti observa prezenta excrementelor pe traseele lor obisnuite, acestea fiind sub forma de peleti.În cazul în care există șoareci, există excremente.

    Oamaneii pot confunda deseori excrementele acestora cu al altor animale, insa excrementele soarecilor au de cele ,mi multe ori fire de par scurte incorporate deoarece soarecii se toaleteaza foarte des.

    • Urme

    Cand soarecii exploreaza casa dvs este aproape imposibil sa nu lase urme pe traseele lor. Modelul distinct al urmelor lor este reprezentat de urma piciorului cu patru degete in fata si cu cinci degete in spate.

    • Obiectele roase

    Soarecii sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a roade diverse obiecte si materiale. In cele mai multe dintre cazuri prezenta talasului/rumegusului sau a moluzului sunt primele indicii ale prezentei soarecilor. De obicei rod colturile obiectelor pe care le intalnesc pe traseele lor uzuale.

    • Gauri / Tunele

    Soarecii isi fac de obicei ascunzis in tunele umbroase in materiale moi din casa dvs cum ar fi izolatiile, etc. Aceste tuneluri sunt de obicei pline de praf, panze de paianjen si excremente.

    • Sunetele

    In timpul serii, pe perioada orelor deintuneric si liniste aceste animale pot fi auzite rozand sau traversand tunelele lor.

    • Miros

    Urinarea soarecilor in casa joaca un rol important atat in depistarea acestora cat si in marcarea acestora a teritoriilor controlate. De obicei masculii atrag femelele prin urinarea in anumite zone.

    • Prevenirea infestarilor

    Pentru a preveni infestarea casei cu soareci este foarte important sa izolati toate crapaturile sau caile de acces a acestor animale in resedinta dvs. Nu recomadam sa folositi lemnul pentru izolarea cailor de acces in casa pentru ca acesta va fi perforat foarte usor. Recomandam un compus din ciment si nisip care sa impiedice soarecii sa-l roada.

    Curatenia poate avea deasemena un rol important in prevenirea infestarilor cu soareci. Curățenia poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra infestări cu acesti daunatorii. Asigurati-va ca spalati vasele imediat dupa folosire sau, ca pastrati alimentele in recipiente de platic sau sticla inchise ermetic. Soarecii de cele mai multe ori se hranesc cu firmiturile ramase pe masa sau podea.

    Atunci cand o casa se infesteaza cu soareci locatarii nu prea mai pot face nimic. Singura solutie este apelarea la un profesionist, asa cum este PestControl – Bucuresti care detine experienta si aparatura necesara combaterii in mod eficient a acestor daunatori.

    Informatii suplimentare

    Soarecele de casa este un mamifer mic cu inclinatia de atrai in habitatele umane. Alaturi de oameni, soarecele este cel mai prevalent maimifer din lume. Originar din Asia, acesta s-a raspindit in intreaga lume. Cel mai frecvent este observat in locuinta sau in apropierea locuintei oamenilor. Ei sunt folositi deasemenea si ca subiect de laborator si in cercetarea stiintifica.

    Soarecii de casa alearga foarte mult in patru labe dar pot sta si in doua labe spriijiniti de coada acestora. Soarecii au un auz foarte bun si comunica prin chitaitul lor specific. Aceste chitaituri pot fi si un element de identificare al prezentei acestora de catre oameni.

Call Now Button