• Pentru mai multe informatii apelati (+40) 0765.44.44.22

  •   Oferim consultanta DDD gratuit, contactati-ne acum

  • Ce inseamna DDD si ce reprezinta un contract DDD

    Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie despre sectorul DDD (Dezinsectie - Deratizare - Dezinfectie). Ce insemna DDD, cu ce se ocupa o firma DDD, ce reprezinta si cu ce te ajuta un contract DDD si descrierea fiecarui serviciu DDD. Pe internet exista o serie de companii care se prevaleaza de acronimul DDD de aceea este bine sa ai o imagine completa despre ce inseamna acest serviciu si cum te poate ajuta in dezvoltarea afacerii tale sau in rezolvarea unor probleme personale cu daunatorii in spatiul tau privat.

  • Ce inseamna DDD?

    DDD – este o prescurtare a celor trei termeni dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Este un acronim des folosit in industria firmelor de profil care au ca rol combaterea daunatorilor.

    Care firma este DDD?

    In piata serviciilor de deratizare nu exista o anume firma DDD, DDD fiind un acronim al termenilor dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Termenul a cunoscut o amploare deosebita imediat dupa anii 90 cand multiplie firme din domeniu au preluat in denumirea lor acronimul DDD.

    Care este diferenta intre 3D si DDD?

    Pe scurt nu exista nicio diferenta intre acesti doi termeni. Ambii termeni, atat 3D cat si DDD sunt acronime ale domeniului dezinsectie, dezinfectie si deratizare. Termenul 3D a cunoscut o amploare mai mare dupa ce PMB a achizitionat servicii DDD de la compania 3D Romania, iar aceasta din urma a devenit cunoscuta prestand activitati de deratizare pentru asociatiile de proprietari din Bucuresti. Ulterior acest acronim 3D a fost preluat in denumirea mai multor companii de profil mai cu seama dupa falimentul companiei initiale.

    DDD sau 3D in denumire nu inseamna obligatoriu profesionist!

    Foarte multe persoane se lasa usor inselate de termenul DDD din denumirea companiilor, asociind in mod gresit termenii DDD sau 3D cu profesionalismul. Este total gresit sa faceti aceasta asociere, profesionalismul unei companii derivand exclusiv din activitatea acesteia in piata de servicii. Drept urmare compania noastra PestControl, a evitat asocierea celor doi termeni in denumire, pentru a elimina confuziile.

    De ce este obligatoriu un contract DDD?

    Rapunsul este simplu, datorita legislatiei in vigoare. Ata la nivel national cat si la nivel local (municipiul Bucuresti) exista legislatie specifica care prevede in mod expres aceasta obligativitate din partea operatorilor economici, a asociatiilor de proprietari dar uneori si din partea persoanelor fizice. Ca si legislatie amintim aici: 

    • LEGEA NR. 3 / 1978 – legea de sanatate publica
    •  
    • LEGEA NR. 5 /1982 – reglementeaza protectia padurilor, protectia plantelor cultivate si regimul pesticidelor.
    •  
    • LEGEA NR. 98/1994 – stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.
    • ORDINUL MS. NR 536 / 1997 – prevede efectuarea interventiilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni (dezinsectie + dezinfectie), si la 6 luni serviciul de deratizare
    •  
    • LEGEA NR.100 / 1998 – privind asistenta de sanatate publica, publicata in monitorul oficial NR.204/1998
    •  
    • LEGEA NR 344 /31 / 2002 – privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.
    •  
    • ORDIN MINISTERULUI SANATATII NR. 916 / 2006 – pentru aprobarea de supraveghere, prevenire si control al infectiilor in unitatile sanitare.
    •  
    • ORDIN MINISTERULUI SANATATII NR.914/2007 – pentru aprobarea normelor privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital, in vederea obtinerii autorizatiei DSV.
    •  
    • ORDIN MINISTERULUI SANATATII NR.261/2007 – pentru aprobarea normelor tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea suprafetelor sanitare.
    •  
    • ANEXA NR.2 LA HOTARAREA CONSILULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI NR 120 2010 – privind aprobarea regulamentului de ordine si functionare a serviciilor de salubrizare.

     

    Cu ce se ocupa firmele DDD?

    Firmele DDD se ocupa cu unul sau cu toate cele trei domenii principale: Dezinsectie – Dezinfectie – Deratizare. Descrierea succinta a domeniilor din DDD este urmatoarea:

    • Dezinsectie: Combaterea insectelor (gandaci, plosnite, viespi, tantari)
    • Dezinfectie: Eliminarea virusilor, bacteriilor si fungilor 
    • Deratizare: Combaterea rozatoarelor (soareci, sobolani)

    Pestcontrol este firma DDD?

    Da, compania noastra se ocupa exclusiv cu servicii de combatere a daunatorilor din sfera serviciilor DDD

    Combaterea daunatorilor sau servicii DDD:

    Pestcontrol este certificata ISO 9001/2015, ISO 14001/2015 si ISO 18001/2007 acum facand tranzitia la noul ISO 45001 pentru activitati de dezinfectie si combatere a daunatorilor, pe scurt servicii DDD.

    Dezinsectia reprezinta metodele totale de prevenire si control al insectelor prin metode fizico-mecanice, biologice sau chimice, in functie de destinatia cladirii. Dezinsectia poate fi chimica sau ecologica. Dezinsectie chimica - utilizam insecticide aprobate de Ministerul Sanatatii in grupele de toxicitate 3 si 4. Odata uscate, acestea NU sunt nocive pentru oameni si animale de companie. Putem folosi si geluri insecticide. In functie de marimea lucrarii, vom folosi vermorel si pompe de joasa presiune electrice, atomizoare, pompe de inalta presiune sau generatoare de ceata fierbinte sau generatoare de ceata rece ULV.

     

    Reglementarile legale stipuleaza ca lucrarile de dezinsectie vor fi efectuate pentru:

    • orice unitate de alimentatie publica de cate ori este nevoie, dar cel putin o data pe luna
    • pentru restul activitatilor ori de cate ori este necesar, dar cel putin o data la 3 luni.

    Pestcontrol va va oferi toate autorizatiile si certificarile necesare atat pentru companie, cat si pentru personalul desemnat sa efectueze gestionarea daunatorilor. Aceste acte pot fi solicitate prin lege de catre Departamentul de Sanatate Publica DSP, Primarie, Politie si Garda de Mediu.

     

    Deratizare - Controlul rozatoarelor

    O pereche adulta de rozatoare in conditii de mediu favorabile poate naste de 4-5 ori la 5-7 de descendenti si se poate inmulti in 18 luni pana la maximum 1.000 de descendenti. Rozatoarele pot provoca daune economice si sunt, de asemenea, o sursa de infectie si transmitere a numerosi agenti patogeni periculosi pentru oameni.

     

    Masuri de combatere:

    mecanic - capcane si dupa detectarea galeriilor, amplasarea de curse sau capcane.

    chimice - cu cele mai eficiente raticide si solutii.

    de actiune si tratament poate fi configurat si implementat dupa ce un expert tehnic Pestcontrol va urmareste unitatea sau dup ace purtati o discutie tehnica aplicata cel putin la telefon.

    Reglementarile legale stipuleaza ca lucrarile de deratizare vor fi efectuate pentru:

    Orice operator economic sau cu personalitate juridica are obligatia efectuarii tratamentelor cel putin de doua ori pe an, deci nu mai tarziu de o data la 6 luni.

     

    Dezinsectie: Controlul insectelor

    Dezinsectia este actiunea de prevenire sau de combatere a artropodelor vectoare de germeni patogeni sau daunatoare (direct sau indirect).

    Masuri de combate:

    Tratamente chimice de contact: Presupune pulverizarea unor insecticide profesionale pe anumite suprafete. La contactul cu aceste suprafete insectele vor intra in contact direct cu insecticidul umed sau cristalizat generadu-le decesul in scurt timp

    Tratamente chimice de ingestie: Presupune aplicarea unor insecticide solide combinate cu diferiti atractanti alimentari care prin consumul acestora de catre insecte vor intoxica insecte si va genera moartea acestora in scurt timp. Exista si insecticide de ingestie care se pot pulveriza, de regula acestea sunt destinate insectelor zburatoare.

    Capcane mecanice adezive: Presupune aplicarea unor capcane non-toxice care pe baza unor atractanti speciali vor captura insectele pe suprafata lor.

    Capcane electrice - insectocutoare: Atrag insectele zburatoare pe baza unor raze speciale sau pe baza unoir atractanti speciali iar in momentul in care insecta intra in raza de actiune un camp electric de shck va dobora insecta. 

    Dezinfectie: Controlul virusilor si bacteriilor

    Dezinfectia este procesul care are ca rezultat eliminarea de pe o suprafata sau dintr-o incapere a majoritatii microbilor si microorganismelor, fie animale, fie vegetale, daunatoare. Obiectivul este de a preveni infectiile si bolile transmisibile prin distrugerea bacteriilor, a virusilor, a fungilor si sporilor.

    Metode utilizate pentru realizarea dezinfectiei in mod profesional:

    • Pulverizarea solutiilor pe suprafete
    • Nebulizarea sau ,,ceata rece” cu generatoare ULV.
    • Nebulizare, de aceasta data este impartita in doua:

    Nebulizare umeda – Nebulizatoare profesionale VectorFog C150+

    Nebulizare uscata – Bocospray - nocolyse

  • Reglementări și Standarde în industria de dezinfecție, dezinsecție și deratizare (DDD)

    Industria de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, cunoscută și sub acronimul DDD, reprezintă un segment crucial al sectorului de servicii, având un rol important în protejarea spațiilor publice și private de daunele și riscurile potențiale asociate cu paraziții. Ca orice alt domeniu, industria DDD este supusă unor reglementări și standarde stricte, menite a asigura eficacitatea[...]

    Read more

    Impactul ecologic al serviciilor de dezinsecție

    În zilele noastre, omenirea se confruntă cu amenințări complexe pentru sănătatea și bunăstarea sa, dintre care una dintre cele mai importante este infestarea cu dăunători. De la diverse insecte până la rozătoare, acești dăunători nu numai că pot cauza daune materiale importante, dar pot răspândi și boli periculoase. În acest context, serviciile de dezinsecție și deratizare [...]

    Read more

    Dezinfectarea Spațiilor de Lucru: Practici Eficiente

    În ultimii ani, riscurile la adresa sănătății în mediul de lucru au cunoscut o creștere semnificativă, cu îmbolnăviri cauzate de microorganismele prezente în spațiile comune. În acest context, dezinfectarea spațiilor de lucru a devenit o preocupare majoră pentru majoritatea angajatorilor. Pentru a evita răspândirea bolilor și pentru a asigura un mediu de lucru sigur pentru [...]

    Read more

    2 of page 16

Call Now Button